“Vajadus selle järele on suur, seda näitavad iga päev meieni jõudvad kõned ja e-kirjad, kus teatatakse nälga jäetud hobusest või auto alla jäänud koerast,” ütles MTÜ PETS esindaja Tiiu Saag.

Saagi sõnul on tegemist Ameerikas levinud koduloomade päästekeskustega sarnaneva asutusega, mille taolist Euroopas veel pole. Selles hakatakse varjupaika ja vajadusel ka arstiabi andma hüljatud koertele ning vääriti koheldud hobustele. Lisaks hooldamisele hakkab päästekeskus loomadele uusi omanikke otsima.

Samuti peaks keskusse tulema kuni kuus hobust puuetega inimestele mõeldud hipoteraapia tarbeks.

Saag ütles, et keskuses leiaksid ajutist peavarju ka need loomad, kelle omanikud on ajutiselt haigestunud või pikaks ajaks puhkusereisile läinud.

Päästekeskus varustatakse nüüdisaegse tehnikaga. “Iga boksi kohale tallis on plaanis paigutada veebikaamera, nii et omanik võib oma hobust igal ajal jälgida. Nii näevad inimesed ka seda, kuhu annetustest tulnud raha läheb,” märkis Saag.

Paldiski maantee ääres asuvale maatükile kerkivasse keskusse on kavandatud hobutall 20 loomale, lisaks kuni 20 koerale mõeldud hoiukodu.

Kahe hoone ehitamiseks ootab ühing annetusi Nordea panga kontole 17000719889. Märksõnaks palutakse kirjutada “loomade päästekeskus”.