Esimesed kevadised lillekaunistused pannakse välja juba 15. aprillist alates, teatas linnavalitsus.

Praeguste kavade kohaselt kaunistatakse aprilli teisel poolel sibullilledega Kunstihoone esine, Vilde ausamba lillevaasid, Politsei aed, Lindamägi, Tammsaare park, Musumägi ja kui renoveerimistööd võimaldavad siis ka Jaani kiriku esine.  Aprilli lõpuks istutatakse võõrasemad M. Saare ja H. Elleri monumentide juurde.

Lilleamplite, lilletornide ja muude kompositsioonide kõrval saab Tallinn eeloleval suvel Viru väljaku ringile püsikonstruktsiooniga "lillepuu", mis muudab linna üldilme rõõmsamaks. Püsikonstruktsiooniga "lillepuu" alus on mõeldud aastaringseks kasutamiseks. Talvel saab sama alust jõuludekoratsiooniks kasutada.

Lisaks Keskkonnaameti poolt paigaldatavatele lillekompositsioonidele ja amplitele istutatakse lilli kõikides Tallinna linnaosades.

Tallinna päevaks, 15. maiks peaks Tallinn täies lilleehtes olema.

Tallinna Keskkonnaamet korraldas 2007. aasta alguses ideekonkursi, mille eesmärk oli ühtse ülelinnalise lillepeenarde, -tornide, -amplite ja -kompositsioonide kujunduse eskiisprojektide saamine. Konkursi võitis Keskkonnahoolduse OÜ. Ideekonkursi maksumuseks kujunes koos auhinnafondiga kujunes 250 tuhat.