Tallinnas on seega alates 1. augustist alkohoolsete jookide jaemüük keelatud kella kaheksast õhtul kuni kaheksani hommikul.

Väljaspool siseruume toimuval avalikul üritusel ja spordiürituse loa alusel toimuval spordiüritusel on juulist lubatud kaubelda ainult lahjade alkohoolsete jookidega, mille etanoolisisaldus kuni 22 mahuprotsenti.

Eelnõu ettekandja Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on eelnõu eesmärgiks vähendada alkoholitarbimist noorte seas. Mutli pidi vastama ühtlasi opositsiooni küsimustele, mis puudutasid peamiselt alkoholi tarbimise lubamist välikohvikues ning Õllesummeril.

Õllesummeri teemalistele küsimustele vastates teatas Mutli, et see üritus on end õigustanud ning enamik selle külastajaid tarbib seal alkoholi kultuurselt. „Õlut saab tarbida ka kultuurselt,“ lisas Mutli.

Küsimusele ega selles vastuolu ei ole, et alkoholi müüki piiratakse kinnistes asutustes nagu poed ning lubatakse avalikes välikohvikutes ning Õllesummeril, leidis Mutli, et mingisugust vastuolu selles ei ole.

Volikogu aseesimehe Tarmo Lausingu ettepanekul kehtestatakse piirangud esialgse 1. juuli asemel 1. augustil 2007.

Harjumaa omavalitsuste liit teatas kolmapäeval, et alkoholi müügi piirangud peaksid olema ühtsetel alustel reguleeritud kogu riigis, et hoida ära piirangute erinevustest tingitud probleeme.

Täiendavate alkoholimüügi piirangutega on Mutli sõnul tänaseks ühinenud Loksa linn ja Rae vald, kuid Keila ja Maardu linn ning Kernu vald on piirangute vastu.

Maavanem Värner Lootsmann otsusas 30.mail keelata alkoholimüük kogu maakonnas 1. juunist 2. septembrini kella 20-st õhtul kuni 8-ni hommikul. Maavanema kehtestatud ühtse alkoholimüügi piirangu peatas regionaalminister Vallo Reimaa, kes leidis, et maavanemal pole võimalik seadusest tulenevalt piirangut kehtestada, samuti pole Põhja politseiprefektuur alkoholimüügi piiramise ettepanekut piisavalt põhjendanud.