Tallinna loomaaias ehitatakse elevantide siseekspositsioon, kaks vaateplatvormi ja välibassein ning paigaldatakse ekraanid, et elevante oleks võimalik väljast jälgida ka siis, kui nad on siseruumides, teatas EAS.

Need tööd on esimene etapp plaanist ehitada välja kogu paksunahaliste maja, kus elavad elevandid, ninasarvikud ja jõehobud, rajades ühtlasi nii head ekspositsioonivõimalused kui ka loomadele head elamistingimused.

„Üks kõige suuremaid probleeme meie turismisektorile on turismi hooajalisus. Loomaaia tingimuste parandamine on kindlasti üks tegevustest selle vähendamise nimel,“ ütles EASi ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov.

Elevandid on Hankovi kinnitusel ühed vaadatumad loomad loomaaedades ja Tallinna loomaaed põhjapoolseim koht, kus on võimalik jälgida aafrika elevante ning teisi eksootilisi loomi.

Elevantide ekspositsioon on kujunenud lemmikuks eriti soomlastele ja rootslastele, kes moodustavad välisturistide enamiku. Praegu satuvad elevandid aga külastajate vaatevälja juhuslikult.

Samuti ei ole praeguses elevandimajas loomade paljunemiseks nõutavaid tingimusi, kuigi elevandipojad oleks võrreldes täiskasvanud loomadega veelgi suuremaks külastajamagnetiks. Probleemiks on ka maja ehituslikest iseärasustest tingitud talitajate tööohutus.

Elevandimaja tööd lähevad maksma 32,4 miljonit, millest toetus moodustab 21,9 miljonit krooni.