2004. aastal on linna eelarves on väikeloomade varjupaigale planeeritud 2 miljonit krooni. Esialgsete kavade kohaselt peaks väikeloomade uus varjupaik valmima käesoleva aasta oktoobriks.

"Riigihanke tingimuste ettevalmistamise käigus tutvusid kommunaalameti heakorraosakonna töötajad sarnaste asutuste tööga naaberriikides ja arvestati Eesti Loomakaitse Seltsi poolt antud soovitustega," ütles abilinnapea Jüri Ratas.

"Eelkõige sellepärast on riigihanke tigimustes kirjas, et teenuse pakkujal peab olema kvaliteedi juhtimise sertifikaat ISO 9001". Hulkuma läinud loomadele peab teenuse pakkuja tagama peremehe leidmise 14 päeva jooksul. Selleks peab looma varjupaika saabumise päeval panema interenetileheküljele välja andmed looma kohta ja juhul kui loom on koheselt identifitseeritav, siis teatama sellest omanikule.

Samuti peab varjupaik koheselt korraldama püütud loomade läbivaatuse kvalifitseeritud veterinaararsti poolt, kes määrab looma varjupaigas hoidmise režiimi, vajadusel välisparasiitide tõrje, steriliseerimise ja vaktsineerimise.

Haiged loomad tuleb paigutada isolaatorisse ja korraldada nende ravimine.

Varjupaik peab organiseerima kodutute loomade püüdmise, võimaluse korral neile omaniku leidmise ja hukkunud loomade korjuste koristamise. Varjupaigast tagastatakse või antakse uuele omanikule ainult nõuetekohaselt märgistatud ja registreeritud loomad.