Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehele tuli parkimistasu mõõtesammu 15-kordne tõstmine üllatusena. „Senine minutipõhine parkimishinna arvestus on toiminud aastaid ja inimesed on sellega harjunud. Ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks selle ebaõiglasema hinnaarvetuse vastu välja vahetama,” sõnas ta.

Kui transpordiamet viitab linnavolikogu poolt ligi kaheksa aastat tagasi tehtud otsusele, siis ei jää muud üle kui otsust muuta. „Kindlasti peab aga säilima tasuta parkimine esimese 15 minuti jooksul,” lisas Juske.

Sama meelt on ka Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer, kes peab vajalikuks minutipõhisele arvestusele tagasiminekut.

„Linna eesmärk ei saa olla teenida parkimisest järjest rohkem tulu, vaid parkimist võimalikult mugavalt korraldada. See tähendaks ka viidatud linnavolikogu määruse muudatust,” ütles Holsmer. „Kui seda teed minna, siis kindlasti ei oleks mõistlik hakata müüma ühe minuti pileteid. Küll aga võiks minutipõhine parkimistasu arvestus käia mobiilse parkimise puhul, sel teel makstakse üle 80% parkimistasudest.”

Holsmer meenutas, et opositsioon on volikogus teinud mitmeid ettepanekuid parkimiskorralduse paremaks muutmiseks, muuhulgas näiteks võiks kaotada kunstlikult tekitatud südalinna parkimistsooni Vanalinna ja Kesklinna vahel.

„Niisamuti tahaksime lühendada elanike parkimiskaardi saamiseks nõutavat Tallinnas elamise aega kolme kuuni ning vähendada elanike parkimiskaardi praeguselt 40 eurolt tasu 10 euroni aastas,” sõnas Holsmer.

IRL: linnal on lihtsalt raha juurde vaja

Isamaa ja Res Publica liidu fraktsiooni esimees Indrek Raudne oli samuti parkimiskorralduse muutmisest, kuna seda linnavolikogus arutatud ei ole. „Ebamoraalne on asja juures, et linn ei teavitanud eelnevalt sellest linlasi, mistõttu on paljud inimesed saanud parkides ebameeldiva üllatuse osaliseks. See näitab taaskord seda, kuidas Tallinna linnavalitsuses asju aetakse,” sõnas Raudne.

Sellise liigutuse põhjuseks peab Raudne linna halvast majandamisest tingitud nigelat finantsseisu. „Sama moodi võib küsida, miks kehtestati Tallinnas mullu suvel müügi- ja paadimaks. Linn vajab lisaraha ja m-parkimisel 15-minutilise sammu kehtestamine on linnal taas hea võimalus linlase rahakoti arvelt oma tulubaasi suurendada,” ütles Raudne.

IRL-i fraktsioon annab järgmisel volikogu istungil menetlusse selle teemalise arupärimise linnavalitsusele.