2005. aastal linnavolikogus kinnitatud detailplaneering näeb ette, et praegusele hoonele võib peale ehitada palju korruseid, tingimusel, et olemasolev maja säiliks, vahendasid "Kultuuriuudised".

1980. aastal valminud hoone koos Mati Raignaga projekteerinud arhitekt Raine Karbi arvates on õige see koht tühjaks teha ja rajada kõrguselt samaväärne hoone nagu ümbruskonnas, kirjutavad ERR-i uudised.

"Eks niisuguseid asju (uut ja vana ühendavaid ehitisi - toim) on ju maailmas tehtud ja vahelduva eduga, kui on mõni väike detail kuskil õnnestunud uude arhitektuuri sisse sulatada," rääkis arhitekt Raine Karp. "On päris huvitavaid tagajärgi saadud, aga, noh, nagu meil on, ütleme, kas või see maja, mis on Viru väljaku ja Mere puiestee nurga peal - minu arvates see on arhitektuuri karikatuur."

"Kahtlemata, ehituslik ekspertiis tuleb teha, et pealeehituse võimalusi seal kaaluda, ja kui ekspertiisist nüüd tõepoolest selgub, et olemasolevat hoonet ei ole võimalik kuidagimoodi säilitada, siis saab kaaluda teisi teid ehk siis hoone lammutamist, aga see peab tuginema siis väga tõsistele dokumenteeritud argumentidele," rääkis linna peaarhitekti Endrik Mänd.

200 miljoni kroonise alghinnaga kinnistu enampakkumine lõpeb veebruaris.