Tallinna reaalkool on taas üles soojendanud kümmekond aastat tagasi sündinud idee ehitada koolihoone juurde spordisaal ja algklasside hoone. Praegu tegeletakse detailplaneeringu algatamiseks vajaliku eskiisi koostamisega.

„1999.–2000. aastal toimunud peahoone renoveerimisele pidi vahetult järgnema ka uue algklasside maja ja spordihoone ehitus, kuid need plaanid ei realiseerunud,” ütles reaalkooli direktor Gunnar Polma. „Praegu on kooli 1040 õpilase käsutuses kolme klassiruumi suurune võimla ja algklasside hoone on kõige enam ajale jalgu jäänud koolihoone Tallinnas.”

Polma sõnul pole veel selge, kust spordihoone rajamiseks raha leitakse, kuid avaldas lootust välistoetustele. „Reaalkooli hoolekandeselts on pikka aega otsinud võimalusi, et ehitada koolile vajalikke hooneid koostöös erasektoriga,” sõnas Polma. „Praegu veel kokkuleppeid pole, kuid tõenäoliselt toimub see mitme osapoole projektina, kus üheks investoriks on kooli sihtasutus.”

Uue hoone asetus peab selguma alles detailplaneeringu kehtestamise käigus. Samas kvartalis asub juba spordihoone, mis rajati Tallinna inglise kolledžile ja mille eest tasumisega TIK-i sihtasutus siiani hädas on.

Polma uue hoone saamise puhul ette ei rõõmusta, kuna koolijuhi sõnul on uute hoonete plaanid koolis liikunud juba 1970. aastate lõpust saati.