Linnavalitsuse hinnagul väärivad Tallinnale osutatud eriliste teenete eest teenetemärgiga tunnustamist Tallinna vanalinna kultuuriväärtuste kaitsja Boris Dubovik, rahvusvähemuste kultuuritegevuse pikaajaline korraldaja, Liidia Kõlvart, Tallinna linnapea aastatel 1984-1990 Harri Lumi, kauaaegne bussijuht Robert Marlen, lavastaja ja Tallinna kultuurielu edendaja Arne Mikk, Tallinna linnatranspordi ökonoomika valdkonna arengu kujundaja Mart Moosus, teadlane, tunnustatud kohalike omavalitsuste problemaatika tundja ja nõustaja Sulev Mäeltsemees.

Veel väärivad tunnustust teenetemärgiga sotsiaaltöö ja integratsioonialase tegevuse edendaja, Pirita birgitiinikloostri ülesehitamisele kaasaaitaja Lagle Parek, sünnitusabi edendaja doktor Maike Parve, Tallinna praost, kristlike ja üldinimlike väärtuse hoidja Gustav Peeter Piir, keeleteadlane, tunnustatud kohanimede hoidja, arendaja ja kaitsja Peeter Päll, tunnustatud sotsiaaltöötaja, laste turvakodu looja ja arendaja Tiiu Peterson, teadlane-geoloog, tunnustatud looduskeskkonna uurija ja kaitsja Anto Raukas, kauaaegne Tallinna linna finantsjuht Heino Tonsiver ning tunnustatud arst ja kirurgiateenistuse edendaja Rando Truve.

Taotlusi teenetemärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel. Linnavalitsus esitab linnavolikogule teenetemärkide kandidaatide osas oma ettepanekud. Teenetemärgi andmise otsustab linnavolikogu.

Tänavu esitati Tallinna teenetemärgile 34 kandidaati.

Tallinna teenetemärk antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Tallinna teenetemärgiga on alates 1995. aastast tunnustatud kokku 104 isikut.