Tööbörsil osalenud said täita kandideerimisavaldusi ja küsida lisainformatsiooni. Neile selgitati pakutavate tööde iseloomu ja kandideerijatele esitatavaid nõudeid, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Tallinna Autobussikoondises saab tööd ühtekokku 600 reisisaatjat ning busside salongide ja lõpp-peatuste koristajat. 1. juunist alustavad TAK-is tööd 60 koristajat, 540 reisisaatjat saavad tööd alates 1. septembrist.

„Kohaletulnute aukartustäratav arv on selge tunnistus Eesti ühiskonnas arenevast kriisist,“ tõdes linnapea Edgar Savisaar. „Inimestel ei ole tööd, ollakse meeleheitel ning valmis kasvõi ajutiselt ja miinimumpalga eest tööle tulema.“

Tallinna kavatseb käesoleval aastal luua 1000 sotsiaalset töökohta kahes linna ettevõttes: Trammi- ja Trollibussikoondises 400 töökohta ja Tallinna Autobussikoondises 600 töökohta.

„Ärge alahinnake seda tööd, mida siin pakutakse,“ ütles linnapea kohaletulnuile. „Mõnes mõttes kujuneb teist linna nägu, sest kõik ühistranspordikasutajad - nii meie enda inimesed kui ka turistid - panevad teid tähele ja teile ollakse tänulik kui kui trammid ja bussid on puhtad ja korras, kui reisisaatjad on abivalmis.“

Savisaare sõnul on sotsiaalsete töökohtade loomisest räägitud ka mitme erafirmaga, nagu näiteks bussifirmadega SEBE ja MRP, bussiootepaviljone ja reklaamkandjaid hooldava firmaga JCDecaux, liikluskorraldusvahendite paigalduse ja hooldusega tegeleva firmaga Signaal ja mitmete teistega, kes on huvitatud linna toetusel oma ettevõttesse sotsiaalsete töökohtade loomisest.

„Juba alates juunist saavad ettevõtted linna käest vastavat toetust taotleda,“ ütles Savisaar. „Oleme arvestanud, et erafirmade kaudu luuakse sellel aastal ligikaudu 300 sotsiaalset töökohta.

Lisaks sellele tavalised töökohad, mis luuakse sel aastal uutel valmivatel objektidel: linn loob uusi töökohti seoses Vabaduse väljaku valmimisega; erasektor seoses Solarise Kultuurikeskuse rajamisega, Meritoni hotellikompleksi valmimisega ning Rocca al Mare kaubanduskeskuse juurdeehitusega.“

Teisipäeval Tallinna trammipargis toimunud esimesel tööbörsil esitas töölevõtuavalduse 626 inimest.