Proovisaade toob kätte otsepildi linnavolikogu istungilt, kus lisaks linnaeelarve kolmandale lugemisele tähistatakse ka volikogu 130. aastapäeva ja Tallinna vapipäeva, teatas Tallinna linnavolikogu pressinõunik.

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut viitas, et endast lugupidavatel Euroopa pealinnadel on juba oma telekanal. „Maailm mitte ainult ei globaliseeru, vaid ka „televisioneerub”, pealegi saab Tallinnast kolme aasta pärast Euroopa kultuuripealinn,” põhjendas Vitsut. „See paneb meile kohustuse astuda ka telekultuursete linnade hulka.”

Otseülekanne algab neljapäeval kell 15.45 ja kestab kella 18.30ni. Seda on võimalik jälgida Kalev Spordi kanali vahendusel, samalt kanalilt saab päeva jooksul vaadata ka filme Tallinna ajaloost.

Tallinna volikogu otsustas digitelevisiooni loomise 30. novembril toimunud istungil. Opositsioonis olevad Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit ning sotsiaaldemokraadid esitasid eelnõule 333 muudatusettepanekut, et takistada selle vastuvõtmist, kuid Keskerakonna häältega suruti otsus läbi.