Töötute aktiviseerimiskeskuse eesmärgiks on pakkuda pikaajalistele töötutele teenust, mis aitaks neil omandada või taastada esmast ning elementaarset tööharjumust, teatas Raepress.

Praeguseks on aadressidel Alasi tänav 4 ja 6 soklikorruse ruumid kohandatud koolitus- ja nõustamiskeskuseks, renoveeritud on pesemis- ja riietusruumid ning ruumid tarvikute hoidmiseks tööharjutuse klientidele, kes leiavad rakendust heakorratöödel.

Lina tn 5 asuvasse endisesse laohoonesse on rajamisel puidu-, metalli- ja savitöökoda, kus hakatakse muuhulgas töötlema vähekindlustatud peredele jagatavaid küttepuid.

Abilinnapea Merike Martinson märkis, et töötute aktiviseerimine ja tööharjumuste taastamine on tavaellu naasmiseks esimene tingimus ja ma tunnustan siinkohal kõrgelt Põhja-Tallinna linnaosa initsiatiivi," ütles abilinnapea. "Samuti on Pro Civitas teinud ära suure töö, et kavandatut ellu viia ja usun, et töökodade valmimiseks annab linn oma vajamineva toetuse."

MTÜ Pro Civitas on loodud 2007. aasta novembris eesmärgiga hakata läbi viima projekte töötute aktiviseerimiseks ja koolituseks. Pro Civitas on alustanud ka kinnipeetavate tööalase nõustamisega Murru-, Tartu- ja Viru vanglas.

Põhja-Tallinnas elab Tallinna töötutest ligikaudu 40 protsenti.