Eesti transpordi- ja teetöötajate ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul puudutab streik kogu Tallinna ühistransporti, teatas linna pressiteenistus.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli loodab, et streigi mõju ei halva liialt linlaste tegemisi ning see viiakse läbi korrektselt. Erinevalt Tartust ja Põlvast, kus streik toimub kogu tööpäeva jooksul, arvestavad streigi korraldajad pealinna elurütmi ja tipptundidega.

Mutli sõnul kaalub Tallinna linnavalitsus võimalust pöörduda streigist tulenevate kahjude hüvitamiseks vabariigi valitsuse poole, kes on sellisel olukorral lasknud tekkida. 

Tartus ja Põlvas ei sõida täna ühissõidukid kell 8–18, Narvas 8–13. Haapsalus, Paides ja Pärnus toimuvad transporditöötajate streigikoosolekud, mis tähendab, et liiklus on sel ajal häiritud.

Lisaks ei tööta kell 13–14 Eesti Posti kullerid Tallinnas, samuti teehooldusfirmad Tallinna, Tartu, Võrumaa ja Virumaa teedel.

Meremehed toetavad ametiühingute nõudmisi

Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu liikmeskonna teatel toetavad nad ametiühingute keskliidu nõudmisi töölepinguseaduse muutmiseelnõu tagasivõtmise kohta ning kolmepoolsete läbirääkimiste jätkamiseks kuni sotsiaalpartnerite ja valitsuse vahel kompromissi saavutamiseni.

EMSA korraldab täna laevandus- ja sadamaettevõtetes infokoosolekuid, selgitamaks liikmetele uue töölepinguseaduse mõjusid ja osalusdemokraatliku juhtimise põhitõdesid.

Eesti meremeeste sõltumatu ametiühing esindab rohkem kui 2000 reisi- ja kaubalaevade meremeest ning sadamatöötajat.