Vastavalt linna keskkonnaameti ja jäätmekäitlusfirma KESTO vahel sõlmitud lepingule avatakse täna Shelli bensiinijaamas Sõpruse puiestee ja Sütiste tee nurgal ohtlike jäätmete vastuvõtupunkt. Lähiajal on kavas avada ohtlike jäätmete kogumiskoht Neste Rocca-al-Mare ja Järve bensiinijaamas, pisut hiljem ka Eesti Kütuse Petrooleumi tänava ning AS Eesti Statoili Mustamäe, Sõle tänava, ülemiste ja Võidujooksu tänava bensiinijaamas. üldse peab linna tulema 20 kogumispunkti, kus võetakse tasuta vastu akumulaatoreid, patareisid, päevavalguslampe, arstimeid jm kraami. Prügimäel võivad ohtlikud jäätmed sattuda looduse toiteahelasse, pinna- või põhjavette ning põhjustada loodusele korvamatut kahju.

Tallinn tegi annetuse Saaremaa ühisgümnaasiumile

Linnavalitsus otsustas eile eraldada reservfondist 50 000 krooni Saaremaa ühisgümnaasiumi taastamiseks.

Linnapea Jaak Tamm andis korralduse kontrollida kõikides Tallinna koolides, lasteasutustes ja kohtades, kus korraldatakse lasteüritusi, hoonete vastavust tuleohutusnõuetele.

Pirita klooster saab haldaja

Täna saab viimast päeva esitada avaldusi Pirita kloostrikompleksi haldaja leidmiseks väljakuulutatud konkursile. Pirita linnaosavalitsus kuulutas konkursi välja 20. novembril. Linnaosavanema asetäitja Jaak Habelmani sõnul tahetakse otsus langetada veel sel aastal, et uus haldaja saaks oma tegevust võimalikult kiiresti alustada.

Tallinn on investeerimisfirmade sihikul

Eile käisid Tallinna linnavalitsuses Ameerika ühendriikide investeerimisfirma Chemical Investment Bank Ldt asepresident David Mc Namara ja Paul Varotis, keda huvitasid investeerimise ja võlakirjade emiteerimise võimalused. Abilinnapea Tiit Järve sõnul näitab Ameerika pankurite visiit, et pärast Tallinna võlakirjade emiteerimise usaldamist Nomura International PLC-le on Tallinna usaldatavus maailma rahamaailmas veelgi tõusnud.

Uusettevõtluse keskus tegeleb nõustamisega

Rahandusminister Mart Opmann avas eile Raekojas Tallinna uusettevõtluse keskuse, millega seni on liitunud enam kui 20 linna juhtivettevõtet. Keskus hakkab tegelema ettevõtjate ja ettevõtjaks pürgijate nõustamisega, samuti koostööpartnerite ja Eesti toodetele turu otsimisega.

Samalaadsed keskused tegutsevad 20 riigis. Soomes ja Rootsis kuulub uusettevõtluskeskuste võrku 90 keskust ja nendega teeb koostööd enam kui 3000 ettevõtet.

Raepress