Tänasest hakkab reisisadamas kehtima uus sõiduplaan. Erilisi muudatusi laevade saabumis- ja väljumisaegades pole, muudetud on aga reisilaevade kaikohti.

Tänasest tuleb Helsingi-Tallinna liinile veel üks laev - Tallinki värvides sõitma hakkav Meloodia, mis varem kandis Mare Balticumi nime.

Meloodia remonditi Soomes ja jõuab uue nime all Tallinna esimest korda koos reisijatega täna kell 22. Eelkõige hakkab Meloodia kruiislema Soome lahe põhja- ja lõunaranniku vahel, ent võtab pardale ka tavareisijaid. Meloodia väljub Tallinnast iga päev kell 14 ning jõuab Tallinna tagasi kell 22.

Päästeasjatundjad õpetavad lapsi merel käituma

Eile algasid Järveotsa koolis linna üldhariduskoolide õpilaste merepäästekursused, kus spetsialistid tutvustavad lastele ohutusnõudeid merel.

Haabersti Vaba Aja Keskuse, Noorte Mereklubi ja piirivalveameti korraldatatud kursustel tutvustavad piirivalve merepäästespetsialistid elementaarseid merel käitumise tavasid. õpilastele tutvustatakse ka ohutusnõudeid, mida tuleb merel viibides täita ning seda, millised võimalused on merel hätta sattunul enda või kaaslaste aitamiseks ning kust ja kellelt abi saada.

Veerenni raudteeülesõit tehakse korda

Transpordiameti loal sulgeb teejaoskond nädalavahetusel ja järgmise nädala alguses remondiks Veerenni tänava raudteeülesõidu.

Veerenni tänava valvega raudteeülesõit on liikluseks suletud pühapäeval kella 8 kuni esmaspäeva õhtul kella 18, Veerenni tänava valveta ülesõit on kinni teisipäeval 9-16.

Pühapäeval kella 8-18 sõidavad 16. liini bussid remonditööde tõttu vaid kuni raudteeülesõiduni, seal teeb buss tagasipöörde. Kesklinna suunal olev Viadukti bussipeatus tuuakse umbes 50 meetrit kesklinna poole.

Tallinna välismaalased ei taha valida

Tallinnas esitas õigeaegselt avalduse valijateregistrisse kandmiseks vaid 26,7 protsenti välismaalastest.

Kodakondsus- ja migratsiooniameti ning riigi arvutuskeskuse andmete võrdlemisel leiti, et Tallinnas elab 97 971 välismaalast, kes avalduse esitamise korral võiksid olla kantud hääleõiguslike välismaalaste registrisse. Tallinnas avaldas õigeaegselt soovi osaleda linnavolikogu valimistel 29 091 välismaalast.

Välismaalasi elab linnaositi rohkem Lasnamäel - 38 619, Põhja-Tallinnas - 17 971 ja Mustamäel - 14 762. Kõige vähem elab muulasi Pirital - 282.

Aktiivseimad välismaalased olid Haaberstis ja Pirital, seal registreerus neist valimisteks vastavalt 32 ja 31 protsenti. Passiivsuse poolest paistsid silma Kesklinn ja Nõmme.

Välismaalased saavad erandkorras esitada avalduse hääleõiguslike valijate registrisse kandmiseks 18. oktoobrini.

Kommunismiohvrid tahavad mälestussammast

Esmaspäeval asutas 20-liikmeline algatuskogu kommunismiohvrite memoriaali sihtasutuse. Sihtasutuse abil loodetakse Tallinnas püstitada kommunismiohvrite mälestussammas ning luua Tartus muuseum, kus pidevalt eksponeeritaks materjale kommunismi inimsusevastastest kuritegudest.

Sihtasutuse juhatuse esimeheks valiti Tartu ülikooli usuteaduse professor Karl Laantee ning aseesimeesteks Mart Niklus Tartust ja Leili Utno Tallinnast. Juhatusse kuuluvad Tartust Peeter Järvelaid, Heino Noor ja Viktor Puskar ning Tallinnast Meeli Meri, Hain Rebas ja Rudolf Tark. Sihtasutuse patroon on Aleksander Einseln.

Soome veetootjad tulid ekskursioonile

Sakala keskuses algas eile Soome ja Eesti veetootjate ühisseminar, kus arutati vee tootmise arengut ja kvaliteeti, samuti heitvete puhastust. Täna lähevad Soome külalised ekskursioonidele Tallinna veetootmisettevõtetesse.

Abilinnapea Tõnis Kulli sõnul on vee kvaliteet ja heitvete puhastamine Eestis viimase viie aasta jooksul tublisti paranenud.

"Olen veendunud, et suudame ka üle Eesti juurutada veestandardi, mis on parem kui terves Euroopa. Tallinnas on see juba saavutatud," ütles Kull. Soome Vee ja Kanalisatsiooniettevõtete Liit kavatseb Eestile veemajanduse arendamist rahaliselt toetada.

EPL/Baltic News Service/ETA/RAEPRESS