AS Tallinna Soojus muudab Lasnamäe soojaarvestuse korda soojaarvestita majades. Arvestita majade soojakulu tohib uue metoodika järgi olla veebruarist kõige enam 20 protsenti rohkem kui arvestiga majade soojakulu, teatas AS Tallinna Soojus. Vastavad parandused tehti teisipäeval Lasnamäe linnosavalitsuse ja Tallinna Soojuse ostu-müügilepingusse.

Tallinna Soojuse kommertsdirektori Heino Junolaineni sõnul tuleneb majade üle- ja alakütmine enamasti hoonesiseste soojasüsteemide reguleerimisvigadest. Lasnamäe linnaosa võlg Tallinna Soojusele on praegu 49,3 miljonit krooni, millest Pae kinnisvarahooldusettevõtte poole aasta võlg on 26 miljonit. Tallinna Soojus on Junolaineni kinnitusel valmis koolitama Lasnamäe jaoks termoreguleerijaid, kes jälgiksid, et hooned ei oleks üle- või alaköetud.

Toompea drenaazhivesi ei ohusta Shnelli tiiki

Kesklinna valitsuse tellitud Toompea drenaazhi väljavoolu analüüs näitas, et Toompea müüride alt voolav heitvesi ei kahjusta oluliselt Shnelli tiiki. Vanalinna müüride uurija ja ekspert Heino Uuetalu sõnul vastab Toompealt Shnelli tiiki voolava vee kvaliteet analüüsi tulemuste kohaselt hea joogivee omale.

Uuetalu sõnul on drenaazhivee valgumine tiiki ja sealt ülevoolu kaudu kanalisatsiooni tiigile ainult kasuks, sest voolav vesi takistab rohevetikate tekkimist. Toompea heitveed aga ei sattu Uuetalu sõnul mitte Shnelli tiiki, vaid juhitakse Nunne tänava kanalisatsioonitorustikku.

Paraadiplatsi ettevalmistamine maksab 10 000 krooni

24. veebruaril vabariigi aastapäeva auks korraldatava kaitsejõudude rivistuse ja paraadi ja sellele eelneva koristustööga seotud ettevalmistused ning igapäevase olukorra taastamine lähevad munitsipaalettevõttele Valika maksma ligikaudu 10 000 krooni.

Valika demonteerib kaks päeva enne paraadi väljaku parkla aia, viib ära betoonist alused, liiklusmärgid ja kioskid. Paraadijärgse päeva varahommikuks tuleb kõik see jälle paika panna. Vabaduse väljakul ja sellega piirnevatel aladel on 160 parkimiskohta.

Munitsipaalettevõtte Signaal paraadiga seotud kulutused on tunduvalt väiksemad. Liikluskorralduse muutmiseks vajalike liiklusmärkide paigaldamine ja mahavõtmine Vabaduse väljakul ja Kadrioru staadioni esisel platsil maksab ligikaudu 1200 krooni. Väljaku koristamise hinda ei ole võimalik ette öelda.

Möödunud aasta 24. veebruarile eelneval päeval ja ööl veeti Vabaduse väljakult ja sellele piirnevalt alalt ära 2100 tonni lund. Jää rookimiseks kulutati ligi 60 000 krooni, väljakule puistati kaks tonni naatriumkloriidi.

RET-i Arengugrupp avab kaubamaja

RET-i Arengugrupp avab kesklinnas uue kahekorruselise kaubamaja 26. veebruaril. RET-i Arengugrupi finantsdirektor Mati Merimaa ütles Baltic News Service-ile, et 940-ruutmeetrine kaubamaja pind on praeguseks täies ulatuses välja renditud. RET-i Arengugrupi peadirektor Aivar Rauam on Baltic News Service-ile öelnud, et kaubamaja maksumus on 30 miljonit krooni. Kaubamaja asub renoveeritavas hoones Ahtri 12, fassaadiga sadama poole. Boutique-tüüpi kaubamajasse tuleb 51 boksi.

RAEPRESS/Baltic News Service