Eluliin otsib uusi samariitlasi ehk vabatahtlikke, kes annaksid emotsionaalset telefoniabi neile, kes hingelises kriisis või enesetapuohus. Huvilisi oodatakse avakoosolekule pühapäeval, 16. veebruaril kell 16 Magdaleena Haigla suures saalis.

Eluliin on Eesti-Rootsi Suitsidoloogiainstituudi juurde loodud usaldustelefon neile, kes ei näe oma probleemidepuntrast muud väljapääsu, kui maailmast lahkumine. Suitsidoloogiainstituudi direktori Airi Värniku sõnul ei anna usaldustelefonil kuuldel olev samariitlane konkreetset nõu. Pigem on ta kuulaja rollis, julgustab abivajajat rääkima ja oma muret jagama ning juhib teda lahenduse suunas.

Eluliin on numbril 655 80 88 kuuldel iga päev kella 18-22.

Toompea drenaazhivesi ei ohusta Shnelli tiiki

Kesklinna valitsuse tellitud Toompea drenaazhi väljavoolu analüüs näitas, et Toompea müüride alt voolav heitvesi ei kahjusta oluliselt Shnelli tiiki. Vanalinna müüride uurija ja ekspert Heino Uuetalu sõnul vastab Toompealt Shnelli tiiki voolava vee kvaliteet analüüsi tulemuste kohaselt hea joogivee omale.

Uuetalu sõnul on drenaazhivee valgumine tiiki ja sealt ülevoolu kaudu kanalisatsiooni tiigile ainult kasuks, sest voolav vesi takistab rohevetikate tekkimist. Toompea heitveed aga ei sattu Uuetalu sõnul mitte Shnelli tiiki, vaid juhitakse Nunne tänava kanalisatsioonitorustikku.

Sõpruse kino Baltimaade mugavaim

Eile õhtul avas pärast kolmenädalast remonti USA filmiga "Lunaraha" taas uksed Sõpruse kino. Kinosaali pidulikul avamisel osalesid ka Eesti ja Läti kultuuriministrid Jaak Allik ja Richards P¡ks.

Pärast 200 eriti mugava istme, ligi kolm korda laiema kinolina, uhiuue projektori ja helisüsteemi paigaldamist ning muid uuendustöid, on töösse kaasatud Soome kinospetside hinnangul saanud Sõprusest kõige mugavam kino terves Baltikumis, ütles kino haldava klubi Hollywood üks omanik Peeter Rebane.

Rebane ütles, et ainsateks asjadeks, mis remondist puutumata jäid, on kinosaali tammepuust uksed. Remondi käigus vahetati välja valgustus, parandati põranda kallet, kinosaali ja koridori vahele ehitati aga sein, et seansile hiljaks jäävad või keset seanssi lahkuvad kinokülastajad ei häiriks teisi kinolisi. Värviti üle ka seinad ja laed.

EPL/RAEPRESS/Baltic News Service/ETA