Kava kohaselt alustatakse järgmisel nädalal Toompea nõlval ulatuslike puulangetustöödega. Laia tänava otsast kuni Patkuli trepini võetakse maha enamik liiga vanaks jäänud ja müüridele ohtlikuks muutunud kõrgetest puudest.

Pealegi varjavad kõrged puud vaated Toompea vaateplatvormidelt. Töö tuleb valmis saada enne puude lehteminekut. Mahavõetud puude asemele istutatakse kindlate vormidega mitte väga kõrged puud, nagu püramiidjalakad ja mõned saare vormid. Nõlv kaetakse võrguga ja mõnedes kohtades ka vett läbi laskva spetsiaalse riidega pinna uhtumise vältimiseks. Uuendatakse ka nõlval asuvat viirpuuhekki. Drenaazhi parandamiseks ehitatakse täiendavad imbkaevud.

Linn valib panka

Abilinnapea Ants Leemets ütles eile, et linna raha teenindava panga valikul lähtub linn Hansapangas, Hoiupangas, ühispangas ja Tallinna Pangas läbi viidud uuringutest, mis määravad panga sobivuse astme. Valitav pank peab Leemetsa sõnul olema vajaliku suurusega ja piisavalt kindel. Nõuetele vastamiseks peab pangal olema vastav infotehnoloogiline tase ja kontsernikonto teenuse osutamise kogemus.

Spetsialistid valivad kontsernikonto teenindaja veel sel nädalal, valiku peab kinnitama linnavalitsus, kuhu see võib Leemetsa hinnangul jõuda tuleval reedel. Kontsernikonto mitteomamine hoiab linna kulutusi kõrgemal tasemel kui tarvis ja suurendab laenuvajadust. Kontsernikonto võimaldab omada linna rahast terviklikku ülevaadet ja parandab selle liikumist.

Stroomi rand rahaootel

Stroomi ranna avamine ametliku ja avaliku supelrannana sõltub sellest, kas õnnestub valmis ehitada pooleliolev rannahoone, kus hakkaksid paiknema avaliku supelranna kohustuslikud elemendid vetelpäästepost ja arstiabipunkt, ütles Põhja-Tallinna linnaosa asevanem Helle Nahko.

Tema sõnul on praegu siiski lootust saada ehituse lõpetamiseks vajalikud 4,3 miljonit krooni. Taotlus raha eraldamiseks on esitatud linnavalitsusele.

Tallinna tervisekaitsetalituse andmeil on vee kvaliteet Stroomi rannas viimastel aastatel märgatavalt paranenud. Näiteks möödunud aastal näitasid terve suve jooksul sealt võetud proovid ainult paaril korral soovitavast suuremat saastatust.

Stroomi ranna teeninduskompleksi rajamist alustas Facio Ehitus möödunud detsembris. Esialgsete kavade kohaselt pidi see valmima tänavu 15. maiks. Ligi kahe miljoni krooni eest rajati vajalikud kommunikatsioonid ning osaliselt ka rannahoone esimene korrus, kuid edasisteks töödeks ei jätkunud esialgu raha.

Projekti kohaselt kuuluvad kompleksi haldus- ja olmehoone ning suvedushid, tualetid ja siseõu koos paadikuuriga. Facio Ehituse tootmisdirektori Riho Kalve sõnul võiks raha leidmisel valmida hoone tänavu juunis-juulis.

RAEPRESS/Baltic News Service/ETA