Kommunaalameti heakorra peaspetsialist Vello Kink hindab 21.-27. aprillini läbi viidud heakorranädala tulemusi heaks. "Nädala jooksul veeti veoautodega prügimäele 1465 koormat prahti. Lisaks toodi veel sõiduautodega 463 koormat. Kokku toodi nädalaga 6203 kuupmeetrit prügi," ütles Kink. Rahasse ümber arvutatuna teeb see umbes 145 000 krooni, mille kommunaalamet tasub Tallinna Eriautobaasile kui prügimäe haldajale.

Ligikaudse arvestuse järgi toodi kõige rohkem prügi Nõmme linnaosast - umbes 2000 kuupmeetrit. Pingereas järgmine oli Kesklinn. Aga need andmed on ligikaudsed, sest mitte alati ei õnnestunud toodud koorma päritolu kindlaks teha. Kindel on aga see, et ühe nädalaga jäi linnas üle 6000 kuupmeetri prügi vähemaks. Vello Kingi sõnul ei ole varem kunagi nii suurt kogust prahti ühe nädala jooksul prügimäele toodud.

Haaberstis uus veemõõtjate paigaldamise kord

Haabersti linnaosa vanem Vladimir Panov kinnitas linnaosas 1. maist kehtima hakkava korterisiseste veemõõtjate paigaldamise korra. Uus kord kehtib vaid linnaosa valitsuse kinnisvarahoolduse osakonna hooldatavatele korteritele. Tänaseks on 10 000-st nende hooldada olevast korterist veemõõtjad paigaldatud veidi vähem kui 2000-le.

Vastavalt korrale on korteriomanikul lihtsam veemõõtja paigaldamiseks kasutada firmasid, kellega linnaosa valitsus on hoolduslepingu sõlminud, kuid korteriomanik ei ole selleks kohustatud. Infot maja teenindava firma kohta saab linnaosa valitsuse vestibüülist või kinnisvarahoolduse osakonnast. Osakonna vastuvõtuajad on esmaspäeviti kella 15-18 ja neljapäeviti 9-12. Samast saab ka juhtnööre edasiseks tegevuseks ja veemõõtja paigaldamise projekti tehnilised tingimused juhuks, kui korteriomanik ei soovi tema maja hooldava firma teenust kasutada.

Veemõõtja paigaldamisele kuluva raha hulk sõltub korteri veesisendite arvust. Iga püstiku kohta pannakse kaks veemõõtjat - üks sooja, teine külma vee mõõtmiseks. Arveldamine veearvesti näidu järgi algab uue kuu esimesest kuupäevast, kui veearvestusleping on sõlmitud ja mõlemale osapoolele kätte toimetatud vähemalt eelmise kuu 25. kuupäevaks.

Vabaõhumuuseum otsib tuletõrjekella

22. mail avab Rocca al Mare Vabaõhumuuseum 40. aastapäeva ürituste ajal pritsikuuri. Pritsikuur on valmis, kuid selle tornist puudub väga oluline detail - pritsikuuri kell. Vanasti oli pritsikuur tavaliselt varustatud mitte eriti suure pronksist kellaga, millega anti külarahvale kahjutulest teada. Kella korpuse ülaosas oli kõrv, mille külge kinnitati köis. Oli ka niisuguseid kelli, mille köis kinnitati tila külge, ütles vabaõhumuuseumi peavarahoidja Aile Heidmets. Vabaõhumuuseumis taas üles pandud rootsi punane Orgmetsa pritsikuur on pärit selle sajandi 20. aastate lõpust ja sinna sobiks umbes 30 sentimeetri kõrgune heleda kõlaga kell. Vabaõhumuuseum palub inimestel, kellel on Orgmetsa pritsikuurile sobiv kell, võtta ühendust telefonil 6 560 230.

Vanalinnapäevad on pühendatud turismile

Tänavused vanalinnapäevad on pühendatud turismile. 7.-11. juunini juba 16. aastat järjest peetavate vanalinna päevade juhtmõtteks on "Jalutuskäikude linn Tallinn". Sellest tulenevalt on tänavu vanalinna päevade põhirõhk asetatud ekskursioonidele kui turistide ühele meelisajaviitele. Vanalinna päevade kava koostab Tallinna turismiinfo, kus täpsem ürituste kava on praegu tegemisel.

Tallinna turismiinfo teatel avab vanalinna päevad 7. juunil kell 12 Raekoja platsil linnapea Robert Lepikson. Kell 21 algab samas sümfooniakontsert Eri Klasi dirigeerimisel. 8. juunil on Raekoja platsil Mustpeade maja kostümeeritud rongkäik ning 9. juuni on pühendatud Tallinna sõpruslinnale Soomes Kotkale. Päevade jooksul korraldatakse traditsiooniliselt palju vabaõhu- ja saalikontserte ning teatrietendusi. Avatakse lille-, foto- ja kunstinäitusi ning peetakse spordivõistlusi. Vanalinna päevade ajal töötavad suvekohvikud ning avatakse kauba-, käsitöö- ja veinitänavad.

RAEPRESS/Baltic News Service