Tänavate remondihooajaks valmistumisel koostas linna teedevalitsus nimekirja neist magistraalidest ja ristmikest, mis vajaksid uut asfaldikatet. Linna eelarves teede kapitaalremondiks eraldatud raha ulatuses valis kommunaalamet välja kaheksa tänavat ja ristmikku, mis sel suvel uue katte saavad. Neist viis objekti asuvad kesklinnas: Gonsiori tänava Pronksi ja Jakobsoni vaheline lõik, Vana-Tartu maantee linnapiirini, Planeedi tänav Tehnika ja Luha vahel ning Paldiski maantee - Tehnika tänava ristmik ja Narva maantee - Pirita tee ristmik. Kristiine linnaosas saab ülekatte Paldiski maantee - Tulika tänava - Sõle tänava ristmik, Põhja-Tallinnas Telliskivi tänav Rohu ja Ristiku vahel ning Haaberstis Paldiski maantee ja Ehitajate tee ring. Nende objektide katmiseks uue asfaldikihiga kulub 10 miljonit krooni.

Avati Tammsaare teepikenduse jalakäijate sild

Eilsest saab jalgsi üle rajatava Tammsaare tee pikenduse. Töö vastvalminud jalakäijate sillal kestab, sest valatud trepiastmed tuleb veel plaatidega katta. Plaadid on valmimas ja ka plaatimise ajal pole üle silla saamine takistatud, tuleb vaid astuda kõrvalolevale kaldteele. Jalakäigusild on ligi 40 meetrit pikk ja asub Seebi tänava lähedal. Teepikenduse projektijuhi Lemminkäinen Eesti AS-i piirkondlik juhataja Avo Lillemäe ütles, et mingit silla avatseremooniat ei korraldatud, rajatisele antakse õnnistus sügisel, mil kogu suurehitus liikluseks avatakse. Avo Lillemäe sõnul kulgeb ehitamine graafikus: Pärnu maantee autosild valmib augustis, seejärel asutakse sillale viivaid teeosasid tõstma.

Mudilaskoorid pürivad laulupeole

Sel nädalal on paljud linna koolid laulu täis - käivad noorte laulu- ja tantsupeo II eelproovid mudilaskooridele. Neid koore on laulupeole registreerunud kõige rohkem - 48 koori kokku 2166 pisikese lauljaga. Kuna lauljaid on palju, siis peetakse eelproove linnaosade kaupa. Esmaspäeval laulsid Mustamäe koorid 54. keskkoolis, eile kesklinna omad Westholmi gümnaasiumis. Täna tulevad Nõmme mudilased kokku sealsesse kultuurikeskusesse, homme on Lasnamäe ja Pirita lapsed Laagna gümnaasiumis ja reedel Lilleküla keskkoolis Kristiine ja Põhja-Tallinna mudilased ning suurkoorid Ellerhein ja Raduga. Mudilaskooride ülddirigent on Aarne Saluveer. Proove jälgib suur zhürii, kes paneb kooridele hindeid, määratledes neid kategooriatesse. "Kes neist laulupeole pääseb, selgub hiljem, kui zhürii on kuulanud kõiki Eesti koore," ütles linna haridusameti inspektor, Tallinna eelproovide kuraator Lehte Jõemaa.

Eelproovid jätkuvad järgmisel nädalal 11 sega- ja neidude kooriga, kokku 750 lauljaga. ülejärgmisel nädalal näitavad oma laulutaset 42 lastekoori ligi 2000 lauljat. Viiendas kooriliigis - 12 poistekooris laulab umbes 500 lauluhimulist poissi. Noorte laulu- ja tantsupidu toimub 20.-22. juunini. Kaks esimest päeva on tantsijate päralt, lauluhõiskamine on 22. juunil.

Linnavaraameti enampakkumine ebaõnnestus

Linnavaraametile polnud 5. maiks, avalduste laekumise tähtajaks, jõudnud ühtegi avaldust Pikk 30/Olevimägi 2 hoone 1/4 mõttelise osa ostmiseks ning eilseks plaanitud enampakkumine jäi ära.

Hoonest 3/4 kuulub firmale Ober Haus ja 1/4 Tallinna linnale. Hoone alghind oli kolm miljonit krooni. Ostja pidi tagama juurdepääsu riigiomandis olevale 106-ruutmeetrisele alajaama krundile, mida kasutab Rootsi saatkond ning tasuma ostu-müügi lepingu sõlmimisel kogu summa korraga ja rahas.

Linnavaraameti juhataja Eve Fink ütles, et järgmise sammuna peaks linnavolikogu määrama objektile uue alghinna ja maksetingimused.

Bussisõitjaid loendab LT-Konsultide AS

Tallinna ühistranspordi optimeerimise uuringu viib läbi LT-Konsultide Eesti AS, kes võitis transpordiameti konkursi. Lähiajal sõlmitava lepingu järgi peab uurimus olema lõpetatud 22. detsembriks. Konkursil lubas LT-Konsultide AS teha töö 995 000 krooni eest.

Konkursivõitja tegevdirektori Peeter Tiksi sõnul on Tallinnas kindlasti võimalusi ühistransporti optimeerida. Mõni aasta tagasi Tartus teostatud samalaadse uurimuse tulemuste põhjal parandati Tartu ühistranspordi liiklust 20% võrra. Optimeerimine tähendab eelkõige liiklejate mugavust, kiiremat kohalejõudmist ja kokkuhoidu ka transpordifirmade tegevuses.

Uurimuse ülesanne on selgitada inimeste liikumisvajadused ja liikumiste jagunemised liikumisviiside, ühistranspordivahendite, töö- ja olmesõitude ning nädalapäevade järgi. Uurimuse teostajal tuleb selgitada ka asustusseoseid iseloomustav taustinfo ja teha ettepanekud marsruut- ja liinivõrgu optimeerimiseks, näidates ära vajalikud kulutused eesmärgiga, et vajalikule sõidule kuluks võimalikult vähe aega.

RAEPRESS/ETA