Mustamäe asevanema Jüri Kröönströmi sõnul ei ole linnaosa valitsus rahul kaabeltelefirmaga STV, kes linnaosa halduses olevates majades levitab kaabeltelepilti rikkudes sageli ühisantenni-telepilti. Kaebusi kehva telepildi kohta peavad dispetsherid ikka veel vastu võtma, ütles Kröönström.

Mustamäe halduskogu otsustas teisipäeval, et halduskogu järgmisele istungile kahe nädala pärast kutsutakse ka Mustamäe kaabeltele konkurendid STV ja Starman esindajad.

Mustamäe ühisantenne hooldab lepingu alusel Mustamäel paiknev Starman Kaabeltelevisiooni AS. Samas on konkureeriv AS STV viimase 2,5 aasta jooksul hõivanud omavoliliselt ligi kolmveerandi Mustamäe kaabeltele turust.

Mustamäe linnaosa juhtidele teeb muret seadusetus, kaabelteleseaduse puudumine, mis ei lase linnaosal tagada elanikele kvaliteetset teenust ilma teiste vaatajate huve rikkumata, ütles Kröönström.

Mustamäe linnaosa valitsuse hallata olevates majades elab kokku 19 521 ühisantennisüsteemi abonenti. Kaabeltelevisiooni võrkude klientide hulk on tänaseks ligikaudu 55% abonentide üldarvust, turg on jaotunud ligikaudu 25 ja 75% AS STV kasuks. Starmani klientide arv kasvab kiirusega 30-50 klienti päevas.

Rocca-al-Mare vabaõhumuuseum avab pritsikuuri

Vabaõhumuuseum Rocca-al-Mares avab täna, muuseumi 40. aastapäeval, kell 16 uue eksponaadi - pritsikuuri.

Järvamaalt Orgmetsa külast pärit väike pritsikuur on ehitatud 1928. aastal ning seega muuseumi kõige noorem eksponaathoone. Pritsikuur paikneb muuseumi südames, kiriku lähedal ning on ainuke üleni (punaseks) värvitud hoone muuseumis. Pritsikuuri on muuseum vaatamiseks välja pannud endisaegseid tuletõrjevahendeid ja pritsimehe kuju.

Täna esitlevad ajastukohaselt rõivastunud Oisu tuletõrjujad kuuri juures ka vanu kustutusvahendeid.

Vabaõhumuuseumi vanim eksponaat on 1699. aastast pärit Sutlepa kabel, talude ekspositsioon piirdub selle sajandi vahetusega, ütles vabaõhumuuseumi levikorraldaja ülle Võrno.

Võrno ütles, et vabaõhumuuseum on muuseumisse paigutamiseks välja valinud ka koolimaja ning külapoe, kuid seni on muuseumil nappinud raha, et need hooned Kesk-Eestist ära tuua ja üles panna. "Koolimaja ja seltsimaja oleks meile hädasti vaja, sest meie pedagoogiline töö on nii laiaks läinud ja ka ürituste korraldamisel oleks üks soe ja suur ruum täiesti hädavajalik," rääkis ta.

Pritsikuur on 69. eksponaat muuseumi 84-hektarilisel territooriumil. Lisaks sellele asub seal üheksa taluõue, kuus tuule- ja üks vesiveski ning külakiik. Tegutseb ka möödunud sajandi keskpaigast pärit Kolu kõrts.

Tänavu rajatakse muuseumisse ka põllulapid: Saarte tsooni kapsamaa ning maha pannakse ka kartul. Juuni keskel taasavab Rocca-al-Mare muuseum ka 1871. aastast pärineva Kutsari talu ekspositsiooni.

Täiskasvanule maksab muuseumikülastus 17, õpilasele ja pensionärile viis, perepilet 34 krooni. Koolieelikud, invaliidid ja ajateenijad pääsevad muistse eesti eluoluga tutvuma tasuta.

Kõige tähtsam on Tallinnas omandi- ja maareform

Linnavalitsuse liikmed ja linnaosade vanemad valisid selleks korraldatud seminaril strateegilise plaani töörühmade poolt pakutud 25-st linna arengu prioriteetsest eesmärgist välja oma eelistused.

Tallinna strateegilise plaani koordinaatori Reet Sarve sõnul pidasid linnajuhid kõige vajalikumaks omandi- ja maareformi lõpuleviimist ning riigi ja Tallinna vaheliste haldussuhete korrastamist koos linna haldusstruktuuri optimiseerimisega.

Võrdväärselt eelistati linna eluasemestrateegia väljatöötamist, maksumaksja raha säästlikku ja ratsionaalset kasutamist ning soodsa investeerimiskliima loomist.

Linnajuhid toetasid ideed hästitoimivast tervishoiu- ja sotsiaalhoolekandesüsteemist ning linna arengule oluliste tehnosüsteemide töökindlusest, samuti linna tulubaasi suurendamisest.

Tallinnas esineb tsirkusetrupp nelja elevandiga

Homme alustab Tallinnas esinemisi tsirkusetrupp, mille koosseisus on kolm aasia ja üks aafrika elevant, kaheksa hobust, akrobaadid, võimlejad ja klounid. Etendusi antakse Reisisadama D-terminaali juures Ahtri tänaval, esimene etendus on reedel kell 18. Maailmakuulsa vene tsirkuse artistidest esinevad Tallinnas kuni 8. juunini kestvatel külalisesinemistel Taissia Kornilova, Aleksei Dementjev, Muratik Muturganov jpt.

Uus äri- ja büroohoone Vabaduse väljakule

Linnaplaneerimise Ameti projektide läbivaatamise komisjonis kiitis eile heaks Kawe Plaza äri- ja büroohoone tehnilise projekti. Uusehitus tuleb praegusele parkimisplatsile Pärnu maantee ja Tatari tänava nurgal.

Kolmnurkse põhiplaaniga 7-korruseline hoone avaneb teravnurgaga Vabaduse väljaku poole. Keldrisse rajatakse parkla 32 autole. Projekti tellis AS Kawe Plaza, projekteeris Henno Sillaste Architect Inc. Torontost.

Pärnu maantee 127b krundile, kus paiknevad amortiseerunud, ebaseaduslikult rajatud plekkgaraazhid ja kuurid, hakatakse rajama 2-korruselist kontorihoonet. Ala on praegu põliste, osaliselt juba surnud puudega piiratud looduspark korterelamute ja tööstushoonete vahel. Töö tellija on AS DE-VI Eesti, kavandas arhitektuuribüroo Ollik & Volkov.

RAEPRESS/ETA