Tallinna eriautobaas sai uue liivapuisturi Salo, mis tänavatele jõuab järgmisel nädalal. Soomes ehitatud puistur on seni autobaasi kasutada olnud masinatest võimsam, mahutades kuni 8 kuupmeetrit puistematerjali. Liisinguga ostetud liivapuistur maksab 523 350 Soome marka. Lepingu järgi on liisinguprotsent 15 ja maksmisega aega üks aasta.

Eriautobaasi peainseneri Urmas Lülle sõnul saab uus masin ühe koormaga teha senisest palju suurema ringi. Lülle lisas, et soojal ajal on Salot võimalik kasutada kallurina. Varem oli eriautobaasil üks veidi väiksema mahutavusega Salo ja 23 Vene päritolu liivapuisturit, mis Lülle sõnul on kõik töökorras.

Tallinnal uus linnaarhitekt

Tallinna linnaarhitektiks sai 1965. aastal sündinud Arvo Rikkinen, kes on ühtlasi ka linnaplaneerimisameti juhataja asetäitja linnaplaneerimise alal. 1991. aastal cum laude Tallinna Kunstiülikooli lõpetanud Rikkinen on ennast täiendanud munitsipaalarhitektide kursusel Taanis ja stazheerinud Hannoveri linnaplaneerimisametis Saksamaal. Tallinna linnavalitsuses töötab ta alates 1991. aastast, olles viimati linnaplaneerimisametis osakonnajuhataja.

Linnaarhitekti kandidatuur kooskõlastati Arhitektide Liidu, Projekteerimisbüroode Liidu ja Kinnisvara Liidu juhatustega. Uue linnaarhitekti sõnul kavatseb ta lähiajal kokku kutsuda linna konsultatiivse arhitektuurinõukogu.

Linnavalitsus arutab maa maksustamishinda

Tallinna linnavalitsus vaatab oma homsel istungil läbi linnavolikogu määruse eelnõu "Maa maksustamishinnast Tallinnas 1996. aastal". Linnavalitsus kavatseb teha ka mõned muudatused varasemas määruses "Linnavara käsutamise põhimõtted", võtab seisukoha 33. lastesõime muutmise suhtes lastepäevakoduks ning muudab mõne Pelguranna tänava nime.

Mustamäe majad saavad renoveerimisprojekti

Mustamäe halduskogu kiitis heaks linnaosavalitsuse kava tellida igale linnaosa majatüübile renoveerimisprojekt. Projektid on kavas tellida ühtekokku 11 majatüübile. Raha ettevõtmise tarvis saadakse üürina laekuvast summast, mis on mõeldud majade remondiks. Tulevikus ei pea oma maja renoveerida otsustanud ühistu enam tellima eraldi renoveerimisprojekti, vaid võib kasutada juba olemasolevat.

Jõulud jõuavad lähemale

Tallinna ligi 18-meetrised jõulukuused tuuakse tänavu Padise Kloostri metskonnast, Viitnalt ja Palivere lähistelt. Varasematest aastatest pidulikuma jõuluvalgustuse eest seisab hea Tallinna Tänavavalgustuse ME. Linnakujundamisel abistavad sponsorfirmad, kesklinnas seavad kaunistused üles Kesklinna Parkide ME ja Kadriorus Kadrioru Pargi Väikeettevõte.

Tavapäraste jõuluüritustega tehakse algust esimesel advendil, siis süüdatakse Raekoja platsi kuusel esimene jõuluküünal.

Raepress