Harjumaa ühistranspordikeskuse arendusjuht Terje Villemi sõnul olid Harjumaa ühistranspordi sõiduplaanid seni üleval keskuse koduleheküljel. Et Tallinn kasutab linnatranspordi sõiduplaanide näitamiseks Harjumaaga sama programmi, oli ühistranspordi andmebaaside liitmine Villemi hinnangul loogiline jätk.

Leedu IT-firma Merakas asjatundjate ühendatud Tallinna ja Harjumaa ühistranspordi sõiduplaanid on nüüd kättesaadavad testversioonina veebiaadressilt http://plaan.spin.ee/. Transpordiameti sõitjateveo osakonna juhtivspetsialist Toivo Hallikmäe sõnul on uus ühine andmebaas nii värske uudis, et seda pole veel jõutud põhjalikult katsetada.

Sõiduplaanide andmebaasi andmeid kasutab ka AS-i E.O.Map ja OÜ R-Süsteemid ühistööna valminud kaardirakenduse veebilehe http://kaart.tallinn.ee/ osaks olev sõiduplaneerija.

Kasutajale on oluline teada, et vaikimisi kasutab planeerija Tallinna ühtse piletisüsteemi liinide andmeid. Kui sihtpunktiks on Harjumaa või soov kasutada elektrironge, tuleb maha võtta linnuke realt “ainult Tallinna ühistransport”.

Silmas tasub pidada, et rakendus ei arvesta teeolusid ja liiklusmärke ning andmebaasist puuduvad esialgu Edelaraudtee rongide, Tulika liinitaksode ja MRP Liinide busside sõiduplaanid.