Kuna senised Tallinna abilinnapead Deniss Boroditš ja Yana Toom lähevad riigikokku ning sotside linnakoalitsioonist lahkumise järel jäi Vadim Belobrovtsevist üks abilinnapea koht vabaks, on linnavalitsus abilinnapeade töövaldkonnad pisut ümber tõstnud.

Varem tegeles munitsipaalpolitsei valdkonna ja muu järelevalvega eraldi abilinnapea, kuid ametist lahkus nii Jüri Pihl ja ka tema asemel tulnud Belobrovtsev. Kommunaalvaldkond, mida juhtis Boroditš on nüüd koos mupoga uue abilinnapea Klandorfi valitseda.

Arvo Sarapuu hakkab kureerima ettevõtlus- ja keskkonnaametit. Esimene oli seni Eha Võrgu valitseda, teine aga taas Boroditši valdkond. Mihhail Kõlvarti valdkondadeks saavad haridus-, kultuuri- ning spordi- ja noorsootööamet.

Sarapuu lubab teha tööd selle nimel, et Tallinnast kujuneks veelgi atraktiivsem ettevõtluskeskkond. „Tööd tuleb teha selle nimel, et Eesti pealinn looks soodsa keskkonna nii välisinvestoritele kui ka linna külastavatele turistidele,” lisas ta.

Kahe väga keerulise valdkonna enda käsutada saanud Klandorf sõnas, et

„Munitsipaalpolitseid ja kommunaalala valdkonda juhtiv abilinnapea koht on kindlasti üks vastutusrikkamaid ning see valdkond puudutab pea kõiki linnaelanikke. Minu ees seisab raske, aga huvitav väljakutse jätkata oma eelkäijate tublit tööd,” ütles Kalle Klandorf.

Riigikokku valitud, kuid nüüd abilinnapeaks siirduva Kõlvarti asendusliikmeks parlamendis saab seni üksteist ja pool aastat Põlva linnapeana töötanud Tarmo Tamm.

Keskerakonna Tallinna nõukogu esitatud abilinnapeade kandidaadid peab ametisse kinnitama neljapäeval toimuv linnavolikogu.