Vähikliiniku juhid, tipparstid Peeter Padrik ja Hele Everaus teemat täna kommenteerida ei soovinud.

"Ma ei kinnita seda väidet ega lükka ka ümber," vastas Padrik Päevalehe küsimusele vähikliiniku tegevuse peatamise kohta. "See on väga pikk ja keeruline jutt ja praegu pole mul selleks aega," lisas ta.

Puhkusel viibiv Hele Everaus ei soovinud samuti omalt poolt midagi lisada.

Tervishoiuametist öeldi Päevalehele, et nemad ei ole ettevõtte tegevust peatanud. Ka prokuratuurist kinnitati, et nendega asi seotud ei ole.

Vähikliiniku kodulehekülg www.onko.ee on maha võetud, registratuuri telefonile keegi ei vasta.

Tartu onkoloogide loodud Tallinna vähikliinik, kel polnud õnnestunud haigekassaga lepinguid sõlmida, pidas juuni alguses ühinemisplaane Ida-Tallinna keskhaiglaga, et nende kaudu haigekassalepinguid saa­da. Läbirääkimistele tõmbas aga kriipsu peale sotsiaalministri nõuniku Anders Tsahknaga seoses puhkenud skandaal, kui kapo teda vähikliinikuga seotuse asjus üle kuulas.

Eesti vähiliidu juhatuse esimees Vahur Valvere ütles, et vähikliiniku jätkamine erakliinikuna oleks väga tervitatav, kuid samas kaldub ta nõustuma haigekassa seisukohaga, et riiklikult ei ole mõttekas sellise kliiniku tegevust toetada. "Pigem tuleks riigi rahadega tugevdada neid vähiravikeskusi, mis meil regionaalhaiglates juba olemas on," arvas ta.