Teenetemärgi kandidaatideks on seatud 32 inimest, teatas Tallinna linnavalitsus.

Vapi-ja teenetemärgi andmise otsustab linnavolikogu. Vastavalt Tallinna põhimäärusele esitab linnavalitsus linnavolikogule kandidaatide kohta oma ettepanekud. Linnavalitsus teeb esitatud kandidaatide seast valiku ning saadab linnavolikogule vastavasisulise eelnõu.

Taotlusi vapimärgi ja teenetemärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel. Taotluste esitamise tähtaeg oli 15. jaanuar.

Erilise austusavaldusena on Tallinna kõrgeima tunnustuse - vapimärgi - seni pälvinud 13 inimest - Neeme Järvi, Jaan Kross, Eri Klas, Veljo Tormis, Olev Subbi, Dmitri Bruns, Heinz Valk, Olga Kistler-Ritso, Lennart Meri, Mati Hint, Jüri Kuuskemaa, Ita Ever ja Edgar Savisaar. Vapimärki antakse välja alates 1997. aastast.

1995. aastast välja antava Tallinna teenetemärgi on pälvinud kokku 120 inimest.

Vapi- ja teenetemärkide kätteandmise pidulik tseremoonia toimub traditsiooniliselt Eesti vabariigi aastapäeva eel raekojas.

Mullu otsustas linavolikogu tunnustada vapimärgi omistamisega kolme ning teenetemärgi omistamisega 16 silmapaistvat isikut.

Tallinna teenetemärk antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest.