Taotluse anda Tallinna vapimärk president Arnold Rüütlile esitas linnapea Edgar Savisaar, kelle hinnangul väärib Rüütel linnapoolset erilist austusavaldust märkimisväärse koostöö ja teenete eest Tallinna linna arengule kaasa aitamisel vabariigi presidendina, vahendas Raepress.

Jüri Uppini kandidatuuri seadis üles linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, kes tõi esile Uppini teeneid Eesti vabadusvõitluse ajaloo ja rahvuslike põhiväärtuste propageerimisel. Samuti on tema algatusel korrastatud ja tseremooniapaigaks kujundatud Jüriöö park ning loodud traditsioonid mitmete tähtpäevade ja riiklike sündmuste tähistamiseks. Alates 2002. aastast on Uppin Tallinna teenetemärgi kavaler.

Tallinna vapimärgi on varem pälvinud muusikud Neeme Järvi, Eri Klas ja Veljo Tormis, kirjanik Jaan Kross, maalikunstnik Olev Subbi, arhitekt Dmitri Bruns, ühiskonnategelane ja kunstnik Heinz Valk, Eesti lähimineviku okupatsioonide muuseumi rajaja Olga Kistler-Ritso, president Lennart Meri, emeriitprofessor Mati Hint, näitleja Ita Ever, kultuuriajaloolane Jüri Kuuskemaa, poliitik ja ühiskonnategelane Edgar Savisaar ning ajakirjanik Urmas Ott.

Tänavu toimub pidulik tunnustamistseremoonia esmakordselt Tallinna linna päeval 15. mail. Varasematel aastatel on seda tehtud seoses vabariigi aastapäevaga.