Linnapea Edgar Savisaare sõnul oleks Tallinnale vastuvõetavam selline lahendus, et planeeritud tariifide tõus aastaks 2005 saavutataks aastaks 2010.

See tähendaks tariifide kallinemist aeglasemas tempos ja nende tõusu proportsionaalset jaotamist pikemale perioodile, märgib Savisaar kolmapäeval Tallinna Vee juhtkonnale saadetud kirjas. “Seda enam, et vee kvaliteet, mida ettevõte suudab tagada, on nõutust kaugel, ning seda oluliselt tõsta ei olevõimalik enne, kui vanad veetorustikud on rekonstrueeritud,” kirjutab linnapea.

Savisaar märgib, et linna tingimus erastamisel oli, et aastatel 2001, 2002 ja 2003 tariifid ei muutu. Põhimõttest, mille kohaselt neil aastail tariifid ei muutu, lähtus ka Tallinna volikogu, kui ta kuulutas International Water UU AS Tallinna Vesi erastamise võitjaks.

Linnal ei ole Savisaare sõnul võimalik nõustuda nii järsu tariifide tõusuga. See oleks sotsiaalselt väga ohtlik, kuna sellega kaasneks sisuliselt kõigi hindade tõus, mida elanikkond ja linnamajandus ei ole võimeline vastu võtma, kirjutab Savisaar.

Linnavalitsus tegi kolmapäeval veefirma juhtkonnale ettepaneku, et aslustad läbirääkimisi teenuslepingu, sademetevee lepingu ja tuletõrjehüdrantidest vee võtmise teenuse lepingu, samuti ettevõtte erastamise käigus koostatud ja heaks kiidetud äriplaani mitmete põhimõtete muutmiseks. Linna eesmärk on muuta need lepingud endale soodsamateks.

BNS