Kolmandaks lugemiseks esitati eelarvele üheksa ettepanekut, neist üks ei leidnud toetust, teatas kolmanda lugemise ettekandes linnapea Edgar Savisaar. Üldine eelarve maht jäi umbkaudu samaks – 7,2 miljardit krooni, teatas linnavalitsus. Eelarve vastuvõtmise poolt oli 48 volikogu liiget, vastu ja erapooletuid ei olnud.

Teiseks lugemiseks esitati kümme muudatusettepanekut, mis muutsid algset eelarvekava 204 517 euro võrra, kolmandal lugemisel läks eelnõusse sisse veel kaheksa täiendust. Sealhulgas lisati 677 463 eurot koolidele.

Investeerimisprojektideks on järgmise aasta eelarves enam kui 47 miljonit eurot, koos avaliku ja erasektori koostööprojektidega üle 84 miljoni euro, mis tänavusega võrreldes on ligi kolmandiku võrra rohkem. Suurimaks investeerimisobjektiks saab 2011. aastal Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimine 26 miljoni euroses summas, millest Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahendite arvelt investeeritakse üle 19 miljoni euro.

Sotsiaaldemokraadid toetasid täna Tallinna volikogus küll linna järgmise aasta eelarve vastu võtmist, kuid lähikuudel tuleb eelarve veelgi rohkem lahti kirjutada, teatas SDE.

SDE fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske sõnul on tegemist võidujooksu eelarvega. „Ei ole saladus, et pealinna uue eelarvekava niivõrd kiire ja varajase menetluse tingis esmajoones paremparteide soov kärpida lähipäevil riigikogus taas märgavatalt omavalitsuste niigi väikest tulubaasi. Kiirustamine eelarvega ei saa aga vabandada linnavolikogu muutmist kummitempliks," sõnas Juske. "Sotsiaaldemokraatide jaoks on väga oluline, et linnavalitsus esitaks volikogule lähikuudel kinnitamiseks veelgi detailsema kulueelarve koos konkreetse investeerimiskavaga. Vastav kokkulepe on koalitsioonis ka saavutatud."

Opositsioonierakonnad ei esitanud eelnõu kohta ühtki muudatusettepanekut ega osalenud eelarve arutamisel.