Homme kell 14.00 annab Monaco vürst Albert II rahvusooper Estonia eest stardi ajaloolisele Tallinna–Monte Carlo maratonile, teatas Tallinna linnavalitsus.

Kogu distantsile startiva oranži Tesla Roadster meeskond esindab Euroopa Parlamendi liberaalide fraktsiooni. Tallinna etapil on auto roolis Walter Wimmer ja kaaspiloodiks Kristiina Ojuland. Teine kogudistantsile minev masin on Zerotracer ja selle roolis on austerlane Roland Darius Dimai ning kaassõitjaks maratonsõidu korraldajate esindaja.

“Usume, et stardijoonele jõuab ka kolmas masin, mis kannab Team Estonia nime,” rääkis võistluse peakorraldaja, Monaco aukonsul Eestis Jüri Tamm. “Kogu distantsil on erinevateks etappideks teinud eelregistreeringu 17 Tesla masinat. Olen veendunud, et Monacosse jõuab rohkem autosid, kui Tallinnast stardib,” ütles Tamm.

Sõit toimub tavaliikluses liikluseeskirju järgides. Võitjaks osutub see auto, mis täpselt etteantud ajal finišisse jõuab. Iga varasem tulek või hilinemine toob miinuspunkte.

Tallinna proloog algab Estonia teatri eest, kulgeb ümber vanalinna Piritale, kus sõidetakse ring ajaloolisel Kalevi ringrajal ja seejärel suundutakse tagasi kesklinna, Rotermanni kvartalisse, kus asub finiš.

2.- 11. juunini kestev elektriautode maraton läbib kaheksat riiki ja järgmiseid linnasid: Tallinn, Helsingi, Turu, Stockholm, Norrköping, Jonköping, Strömsnäsbruk, Malmö, Kopenhaagen, Rødby, Puttgarden, Lübeck, Hamburg, Hannover, Kassel, Grünberg, Heidelberg, Baden-baden, Freiburg, Zürich, Bern, Lausanne, Genf, Aymavilles, Torino, Cuneo ja Monte Carlo.