Tallinna linna elanikud saavad oma koeri kiibistada vaid 50 krooni eest ja kanda Tallinna linna koerte keskregistrisse veel laupäeva õhtuni, kuni sooduskampaanias osalevad loomakliinikud suletakse, teatab Raepress.

Loomaarstid soovitavad koeraomanikel oma lemmikud märgistada just mikrokiibiga, kuna seda ei ole võimalik ära kaotada ega eemaldada ning kiipi on väga keeruline võltsida. Kiibi paigaldamine ei ole looma jaoks valulikum kui vaktsiinisüst.


Samuti soovitatakse kiibistada koeri, kel on juba tätoveering või kaelarihma number, kuna kaelarihm võib ära kaduda, loomale väikseks jääda ning seda on varguse puhul kerge eemaldada. Tätoveeringud aga kipuvad kergesti tuhmuma ning muutuvad mõne aastaga loetamatuks. Tätoveeringut saab ka kergesti loetamatuks muuta.

Tallinna linna koerte keskregistris on 15. detsembri 2008 seisuga 21 828 koera, neist 10 149 koera on märgistatud mikrokiibiga.

Tallinna linnas elavate koerte registreerimine ja kiipimine on Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi kohustuslik. Lisainfot leiab veebilehelt www.tallinn.ee/lemmikloom