Rahvusvahelisel kohtumisel on delegaate ühtekokku kuuekümne ringis ja Eestit esindavad EELK peapiiskop Jaan Kiivit ja Tallinna praost Gustav Piir.

Porvoo Ühendus on kirikuosadus, kuhu kuuluvad Inglismaa Kirik, Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, Soome Evangeelne Luterlik Kirik, Islandi Evangeelne Luterlik Kirik, Iirimaa Kirik, Leedu Evangeelne Luterlik Kirik, Norra Kirik, Šoti Episkopaalne Kirik, Rootsi Kirik ja Kirik Walesis.

Porvoo kirikujuhid kohtuvad Eesti presidendi Arnold Rüütliga, tutvuvad Tallinna huviväärsustega ja külastavad kontserti Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus. Avapäeva, 7 .märtsi õhtul kell 21.15 toimub Tallinna Kaarli kirikus õhtupalvus.

Igal hommikul kell 7.30 on Tallinna Jaani kirikus armulauateenistus ning kiriku uksed on avatud kõigile. Pidulik jumalateenistus toimub pühapäeval kell 10 Piiskoplikus Toomkirikus, kus jutlustab Šoti episkopaalkiriku piiskop Bruce Cameron ja juhtiv liturg on peapiiskop Jaan Kiivit. Laulab Tallinna Pühavaimu koguduse kammerkoor Riho Ridbecki juhatusel.

Porvoo kirikujuhtide kohtumised toimuvad iga nelja aasta järel ja viimane kohtumine oli Turus 1998. aastal, teatas Eesti Evangeelne Luteri Kirik.