Aasta jooksul on see juba neljas täielikult renoveeritud ning linnale üle antud koolikompleks, teatas Vivatex Holding.
Esimene Vivatexi poolt täielikult renoveeritud kool oli Pelgulinna Gümnaasium, mis oli üldse esimene era- ja avaliku sektori koostöösprojekt (PPP) selles vallas.
Kunagi varem polnud sellise mudeli järgi ühtegi koolimaja Eestis remonditud. Renoveerimisel on veel viieski kool.
Tegemist on Tallinna miljööväärtuslikus asumis paikneva ja 1913. aastal ehitatud Kalamaja Põhikooliga.
Kalamaja kooli annab Vivatex Holding linnale üle 1. novembril 2008 ning see renoveeritakse kõiki muinsuskaitse kehtestatud nõudeid järgides.

Tallinna 32 Keskkooli direktor Mari-Anna Puskar on tulemusega rahul ning õnnelik, sest aastaid remonti oodanud koolimaja sai lõpuks korda.
„Oleme väga uhked, et saame alustada uut õppeaastat põhjalikult renoveeritud koolimajas. Meil on olemas kõik, mida üks kool edukaks õppetööks vajab. Teistele koolijuhtidele tahan öelda, et koostööd erasekotriga ei tasu karta. Meie kogemus on positiivne, selles mõttes Tallinna linna mudel toimib,“ ütles Puskar.

U.S. Investi juhatuse esimehe Tarmo Tomaki kinnitusel kujuneb viie kooli PPP-projekti koguinvesteeringuks umbes 450 miljonit krooni, rekonstrueerimiseks kasutakse nii omavahendeid kui ka pikaajalist pangalaenu.

U.S. Investile kuuluva Rotermann Grupi juhatuse esimees Jaan Toots ütles, et tänases majanduskeskkonnas, kus riik kärbib jõuliselt investeeringuid, saab era- ja avaliku sektori koostöö koolide renoveerimisel täiesti uue tähenduse.
„Kui veel aasta tagasi oli kahtlejaid, siis täna peaksid kõik aru saama, et erasektori invetseeringuteta jääksid pealinna koolid remontimata,”ütles Toots.

Era- ja avaliku sektori koostööd kommenteerides ütles Vivatex Holdingu juhatuse liige Esko Parelo, et koolide renoveerimisega läheb Vivatex Holdingule üle koolihoonete haldamine koos kohustusega maja järgmise 30 aasta jooksul korras hoida.
„Sisuliselt vabastame koolijuhid tülikastest asjatoimetustest ja laseme neil keskenduda põhitööle,“ lisas Parelo.

Tallinna 32 Keskkool, Laagna Gümnaasium ja Kristiine Gümnaasium uuendati põhjalikult nii seest kui ka väljast.
Vivatex Holdingu juhtimisel ehitati välja kõigile nõuetele vastav valgustus, kütte-, vee- ja kanalisatsioonisüsteem, nõrk- ja tugevvoolupiagaldis ning päästeameti nõuetele vastav häiresüsteem, samuti tehniline valvesüsteem.

Koolid said uued katused ja fassaadid, kaasaegsed õppe- ja olmeruumid.
Tallinna 32 Keskkool ning Kristiine Gümnaasium said põhjalikult uuendatud staadionid ning spordirajatised.
Lisaks on kõikidesse Vivatexi poolt remonditud koolidesse paigaldatud kaasagsed polümeerbetoonist ning müra summutavad tennise harjutusseinad.
Samuti uuendati kõikide koolide territooriumid, rajati uus haljastus ning ehitati välja tänapäevane välisvalgustus.

Kristiine Gümnaasium sai 3-korruselise juurdeehituse, 32 Keskkool täiesti uue normaalmõõtmetes võimla.
Nii 32 Keskkool kui ka Laagna Gümnaasium said seni kasutamata olnud hoone soklikorrusele jõusaali ja aeroobikaruumid.

Kolme kooli projekteerimist korraldas OÜ Projektipea, ehituse peatöötvõtjad olid KMG Ehitus, Wolmreks, Raketis Grupp ja Facio Ehitus.
Kõik koolid andis Vivatex linnale üle tähtaegselt.
Kõikide Vivatexi renoveeritud koolide igapäevase haldus- ja hooldusküsimustega tegeleb ISS Eesti.