Rongäik saab alguse kell 14.00 Tammsaare pargist, edasi liigutakse vanalinna suunas, tehes peatusi kõigi karusnahaga kauplevate äride ees. Üritus lõppeb kell 17.30 Raekoja platsis näitliku performance'iga, teatab ühing Loomade Nimel.

Eestis on kümneid karusloomakasvandusi, kus loomad veedavad oma elu tillukestes räpastes puurides. Hoolimata sellest, et karusloomad on elanud juba põlvkondade kaupa puuritingimustes, ei ole nad kodustatud, sest kasvatajad pööravad tähelepanu ainult karusnaha kvaliteedi tõstmisele. Karusnahatööstus on ka keskkonnale väga kahjulik, sest tekitab  vett saastates palju looduses mittelagunevaid jäätmeid.

Tänapäeva inimestel on võimalik ostuvalikuid tehes eelistada julmusevabu tooteid. Kindlasti tasub meeles pidada ka seda, et karusnahast detailid ei ole tehtud ülejääkidest, vaid suurt osa kasvanduste toodangust kasutataksegi just kraede, ääriste ja muude detailide tegemiseks.

Novembrikuu on valitud meeleavalduse korraldamiseks just sellepärast, et novembrist jaanuarini kestab Eestis karusloomade tapmise periood. Karusloomi tapetakse olenevalt liigist asetades elektroodid pärakusse ja suhu, gaasiga, mürgiga või kaela murdmise teel. Tapmismeetodid ei pruugi alati piisavalt efektiivsed olla ja mõned loomad nülitakse elusalt.

Rongkäik toimub koostöös Soome suurima loomade õiguste organisatsiooniga Oikeutta Eläimille.