Läänemaa päevade eesmärk on lähemalt tutvustada Lääne maakonda kui head paika elamiseks, laste kasvatamiseks, koolitamiseks ja vanaduspäevade veetmiseks.

Lääne on üks kuuest muinasmaakonnast, sealsete elanike identiteet ulatub ligemale tuhande aasta taha. Sellest tulenevalt on maakond rikas nii kultuuri- kui ka loodusliku pärandi poolest. 23% maakonna territooriumist on erineval moel looduskaitse all.

Läänemaal on head üldhariduskoolid, Eesti moodsaim kutsekeskkool ja Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž. Mis riigieksamite sooritajatesse puutub, siis ei jääda tulemustelt palju maha Tallinna ja Tartu eliitkoolidest.

Tõmbekeskusest Tallinnast on Läänemaa piirini napp 80 km. Kõik see on andnu julguse minna maakonnast välja Tallinna südalinna ja öelda, et  tahetakse muuta suhtumist, nagu oleks elada ja ettevõtlust arendada võimalik ainult Tallinnas, et ainult Tallinna koolidest saab korraliku hariduse. Et inimesed hakkaksid mõtlema, kas Tallinn, mis on kasvanud ühelt poolt Jürini, teiselt poolt Viimsini ja kolmandast küljest Saueni, ikka on elamiseks Eesti parim paik.