Lindudele söötmiseks sobivad nisu, rukis, tatar ja kaerahelbed, teatas Eesti loomakaitse selts.  Soola sisaldavat ja muud sobimatut toitu nagu seda on leib ja sai, lindudele seevastu anda ei tohi.

Luikede ränne on juba alanud ning luiged on koondunud lahtiste veekogude puuduse tõttu üksikutesse jäävabadesse kohtadesse. Kahjuks aga kõikidele luikedele karmide tingimuste tõttu toitu ei jätku. Üks selline jäävaba koht asub Tallinnas Pirita ja Merivälja kandis ning sealsed luiged vajavad kiiresti toiduabi. Lindude rände tulemusel koguneb sinna luiki tõenäoliselt veel juurde.

Eesti loomakaitse selts rõhutab, et luiki peaks toitma kuni veekogude lahtisulamiseni. Pärast seda ning ka sügisel ei tohiks linde enam toita. Siis ei teki neil harjumust ning lendavad talvituma kohta, kus leiavad toidu loodusest.

Inimesed, kes soovivad luikede abistamiseks teravilja annetada, võivad võtta ühendust Eesti loomakaitse seltsiga telefonil 5267117 või e-posti aadressil info@loomakaitse.ee või viia teravillja Tallinnas Piritale ja Meriväljale luikede koondumiskoha juurde võimalikult vee lähedale.