Sel nädalavahetusel sai uudistada võimsaid põllumajandusmasinaid ja tõuloomi ning omandada taluteemalisi teadmisi XVI Jäneda talupäevadel. Loomulikult võis laadal kaubeldes  ka head talutoodangut soetada.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder andis talupäevadel Pärnumaal Tori vallas Randivälja külas asuvale Virula talule üle ka selle aasta parima isamaalise talu preemia. Talu peremees ja perenaine Jaan ning Anu Tekko koos poegade Mareki ja Indrekuga kasvatavad 500 hektaril põllumaal teravilja. Jaan Tekko on Randivälja külavanem ja Tori tuletõrjeseltsi esimees.

Talupäevade korraldaja Aini Sildvee jäi üritusega väga rahule. “Külastajaid oli üle 25 000 ning registreerunud eksponente oli 280,” lausus ta. Lisaks neile oli oma toodangut pakkuma tulnud üle 30 väiketalu.

Üle nelja aasta oli talupäevade kavas taas kord ka tõuloomanäitus. “Kõik väikesed loomad olid esindatud, lisaks veel ‰oti mägiveised, meelelahutusena sai hobustel ratsutada,” sõnas Sildvee.

Uudisena keedeti kohapeal ka Rootsi punast värvi. “Kellel veel sel suvel maja ja aed võõpamata, said kindlasti hea retsepti värvi tegemiseks,” arvas Sildvee.

Seekord oli päevade teemaks pärandkultuur ning taluteemaks “Isalt pojale”. Peale seminaride toimusid ka raiemeistrivõistlused, kõnniti puukarkudel. Laval naerutas rahvast Ivan Orav, leelotasid mitmed taidlejad ning esines ka koor Saksamaalt. Laupäeva õhtul trallitas maa-rahvas ansambli Ummamuudu saatel.