Tamme nõustub, et rohelised mõjusid eelmiste riigikogu valimiste eel värske poliitilise jõuna, kuid praegu tundub pigem, et hea algatus on lihtlabase võimuvõitlusega ära lörtsitud.

Ta ei oska veel öelda, kas kavatseb parteist distanseeruda või selles seltskonnas jätkakata.

„Eks see oleneb igasugustest asjasdest. Näiteks sellest, mis toimub erakonna üldkogul,“ lisas ta.

„Alates sellest kohtufarsist olen plaaninud partei juurest eemalduda, kuid praegu olen veel ooterežiimil. Äkki Strandberg viskab mind ise välja, siis ei ole mul vaja sellele mõelda,“ sõnas Tamme.

„Olen elu aeg olnud rohelise maailmavaate apologeet ja selleks ma ilmselt jään. Aga nüüd olen lähemalt näinud, milles seisneb poliitika, see on üsna rõve värk, milles eriti nagu ei tahaks osaleda,“ lisas ta.

„Alguses tundus, et parteisse minekul on rohelisele asjale mingit kasu, kuid nüüd olen kogenud, et erakond tekitab peamiselt peavalu ja stressi. Minust niikuinii seal erilist tolku ei ole, eks ma olen omaette roheline edasi,“ rääkis Tamme.

Laulja Tõnis Mägi, kes samuti kandideeris 2007. aastal roheliste ridades riigikokku, ei soovinud täna partei käekäigu teemal mingeid kommentaare anda.

Kolm aastat tagasi erakonnaga liitudes rääkis Mägi, et teda ajendas soov aidata kaasa rohelise mõtteviisi ja elulaadi levikule.