ÜRO egiidi all juba üheksandat aastat erinevates riikides korraldatav poliitika ja usupiiride ülene nn kodutute öö laadne üritus toimub Eestis esmakordselt. Ürituse eesmärk on kodutuse kui sotsiaalse probleemi teadvustamine ühiskonnale, koduta inimestele abi osutamine ning varjupaikade, öömajade ja muude sotsiaalteenuste tutvustamine.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on kodutus kui nähtus omane ka rikastele riikidele, olles seega mitte üksnes sotsiaalne vaid ka isiksuslik probleem. “Riigi ja omavalitsuse ülesanne on aidata ja suunata ning sotsiaalne rehabilitatsioon on ka Tallinna sotsiaalpoliitika oluline osa,” ütles Martinson.”Tähtis on eluraskustesse sattunutele anda uus võimalus ja seda me ka varjupaikade ja sotsiaalmajutusüksuste loomisega teeme, paraku pole paljud valmis omapoolseks pingutuseks,” kahetseb abilinnapea.

Tallinnas on praegu kolm kodutute öömaja ja kaks varjupaika, sotsiaalmajutust osutatakse kolmes erinevas kohas. Kokku on Tallinnas eluasemeprobleemidega inimestele voodikohti 482.

“Teiselpool koduläve” toimub kolmes suures telgis, kus jagatakse ka tasuta suppi ja teed. Üritusel osalevad Tallinna abilinnapead Merike Martinson ja Taavi Aas, Sotsiaalministeeriumi ja Sotsiaal- ja Tervishoiuameti esindajad; sõna võtab Heinz Valk, oma lugu räägivad Krista ja Hillar.

Kontserdil esinevad Keila linnaorkester, Reet Linna, Erich Krieger, Boris Lehtlaan, Are Jaama jt; teenuseid ja organisatsiooni tegevust tutvustavad MTÜ Päästearmee, MTÜ Are, MTÜ Jumalalaegas, MTÜ Tallinna hoolekande keskus, MTÜ Tallinna Naiste Kriisikodu, Tallinna vaimse tervise keskus, MTÜ Oleviste Hoolekanne, Tallinna punase risti selts, Põhja-Eesti päästekeskus ning Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad.