Nädalapäevad tagasi esitas ASi Eesti Viljasalv nõukogu esimees Arvi Tupits kaitsepolitseile avalduse uurimaks, mis asjaoludel kadus ASist Tamsalu Veskid üle 300 tonni riigi teravilja. Kapo alustas menetlust ja saatis materjalid Ida prefektuuri.

ASi Tamsalu Veskid juhatuse liige Aadu Jaansoo on kinnitanud, et ajakirjandusse jõudnud andmed riigivilja kadumisest ei vasta tõele, sest firmal pole vilja hoidmiseks elevaatoreidki. Jaansoo teatas BNSile, et pankrotihaldurid müüsid ettevõtte territooriumil olevad riigile panditud elevaatorid, mahtuvusega vastavalt 27 000 ja 80 000 tonni, mullu 17. jaanuaril 1,8 miljoni krooni eest OÜ-le Blonkvist.

Märtsi lõpus kirjutas Tamsalu Veskite ümber keerlevatest omandivaidlustest Eesti Ekspress. Lehest sai teada, et Blonkvist müüs elevaatorid kibekiiresti 1,9 miljoni krooniga edasi Tartu firmale Tiigi Keskus. Viimane saatis seni veel elevaatoreid kasutanud Tamsalu Veskite juhile Aadu Jaansoole ajalehe andmetel teate, et tehku kolme kuu jooksul plats puhtaks. Kui tähtaeg kukkus, tulid noored tartlased turvameestega platsi ning kihutasid vanad olijad minema.