Raamatunädalal toimub Rahvusraamatukogus suur laat, kus on esindatud rohkem kui 60 kirjastust, lisaks toimub mitmeid kirjandusüritusi, kuhu on sissepääs tasuta.

Homme, 8. detsembril, kell 15 tutvustatakse  harulduste kogu näitusesaalis raamatunäitust „Eesti luuleilm 19. ja 20. sajandi vahetusel”. Näitus illustreerib Rahvusraamatukogu mahukat arhiivkogu, mis loodi 75 aastat tagasi. Välja on pandud luulekogusid ja -antoloogiaid, almanahhe, laulikuid, salmikuid ja kirjandusajakirju aastatest 1885-1916.

Väljapaneku koostajad Sirje Lusmägi ja Tiina Ritson on valitud ajavahemiku iseloomustamiseks öelnud: „19. sajandi lõpus luuletas pea iga haritud eestlane, oli ta kooliõpetaja, pastor või ajakirjanik. Tänu katsetajate suurele hulgale ilmus luulekogusid kasvavas tempos. Selle „luulepalaviku” taustal sai alguse ka eesti luuleuuendus – Juhan Liivi, Ernst Enno, Gustav Suitsu jt. looming”.

Raamatunädala raames toimuvad ka kaks päeva vältav kirjanduskonverents "Nurklikud nullindad" ning kirjandusfoorum Paabeli raamatukogu teemal "Sõbrad, mis on vabadus?"

Kirjanduskonverentsi korraldavad Tallinna Ülikooli eesti keele ja kultuuri instituudi kirjandusteaduse osakond ning Eesti Kirjanike Liit. Konverents toimub Tallinna Kirjanike Maja musta laega saalis 9-10. detsembril. 

Konverentsi esimesel päeval võtavad sõna Cornelius Hasselblatt, Anneli Kõvamees, Elo Lindsalu, Tiit Hennoste, Johanna Ross, Igor Kotjuh, Toomas Kiho ja Kajar Pruul. Arutlusele tulevad biograafiad, reisikirjad, eesti venekeelne kirjandus, ülevaate saab akadeemilisest loomingust, naiskirjandusest ning kirjanduse turundamisest.

Teise päeva sõnavõtjateks on Luule Epner, Piret Viires, Eia Uus, Priit Kruus, Andrus Org ja Berk Vaher. Lähema vaatluse all on näitekirjandus, noorkirjandus ning uuema kirjanduse tutvustamine kooliõpilastele.

Laupäeval, 11. detsembril toimub Rahvusraamatukogu väikeses konverentsisaalis kirjandusfoorum, mille korraldajaks on Tallinna Kirjandusfestival HeadRead. Sõnavõttude vahele loevad oma luulet Tommyboy, Peeter Sauter ning Rene Raotma. Kultuuripoliitikast räägib filmimees ja laulja Artur Talvik. Olukorrast loomariigis annab ülevaate looduskirjanik Aleksei Turovski. Ajaloolisest romaanist teeb ettekande Tiit Aleksejev. Päeva lõpetab vestlusring tõlkija vabadusest ning vastutusest, kus räägitakse püüdlustest, kuidas Piibel tänapäevasemaks muuta. Vestlusringi juhib luuletaja Jürgen Rooste, vestlevad ning tekste loevad Vello Salo ning Indrek Hirv.

Lisaks jõulukuu raamatunädalale on kahel viimasel aastal suve alguses Rahvusraamatukogus raamatulaata korraldanud Eesti Kirjastuste Liit, kuid jõulukuu raamatunädalal müüvad raamatuid ka need kirjastused, kes Kirjastuste Liitu ei kuulu.