Asutamiskoosolekust võttis osa 361 hääleõiguslikku liiget, teatas Roheliste pressiteenistus.

EER kinnitas täna ka oma programmi, mis rõhutab otsedemokraatia tähtsust, mille realiseerimiseks peetakse vajalikuks referendumite korraldamist nii kohalike omavalitsuste kui üleriigilisel tasandil. EER valis oma sümboliks Aldo Tammiksaare kujundatud võilille. Erakonna asutamiskogu tegi valiku stiliseeritud võilille, Eestimaa kaardi silueti, tiiviku ja mõttepirni vahel.

EERi siseselt on võimalik kõigil erakonna liikmetel hääletada kas tavaposti, digiallkirjaga e-posti või spetsiaalse hääletusportaali vahendusel. Lisaks üldkogule ja juhatusele on roheliste seiskukohtade kujundamiseks põhikirjas sätestatud ka arvamuskogu tegevus.

 EERi keskkonnapoliitikas tõstetakse esile Eesti metsade, märgalade, ranniku ja mere senisest tõhusamat kaitset. Keskseks peetakse igaühe õigust puhtale õhule ja veele. Kliimamuutuste kui globaalprobleemi reguleerimiseks peetakse vajalikuks uue rahvusvahelise leppe jõustamist pärast Kyoto protokolli kehtivusaja lõppu.

Energeetika valdkonnas peavad rohelised vajalikuks taastuvate energiallikate (tuul, päike, biomass jt) maksimaalset kasutamist elektri, soojuse ning mootorkütuste tootmiseks.Vähendamaks julgeolekuriske ning kadusid elektrienergia ülekandel, soosivad rohelised elektritootmise detsentraliseerimist.

Majanduspoliitikas on roheliste peamiseteks märksõnadeks uuenduslikkus, keskkonnasäästlikkus ja ühistranspordi eelisarendmisele tähelepanu pööramine, EL tugeva kemikaaliseadusandluse toetamine jpm printsiibid.

Rahanduspoliitikas toetavad rohelised tasakaalus riigieelarvet, ökoloogilise maksureformi algatamist, ressursiväärtpaberite käivitamist ja riikliku õlitõrjefondi loomist. Samuti toetavad rohelised reklaamimaksude, alkoholi- ja tubakaaktsiiside tõstmist ning alkoholi- ja tubakareklaami keelustamist.

Lisaks käsitletakse Erakonna Eestimaa Rohelised programmis  rahvatervise, põllumajanduse, julgeoleku, partnerluse ning rahvusvahelise koostööga seonduvaid põhimõtteid.

EERi asutamiskoosolekul esines tervituskõnega Indrek Saar sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ning loeti ette tervitustelegramm Rootsi roheliste erakonnalt.

EER üldkoosolek valib pärastlõnasel sessioonil veel erakonna juhtorganid.