Komisjoni president kiidab Eesti keskmisest kõrgemaid kulutusi riigikaitsele ja märgib, et lubaduse EL-i ümberpaigutamiskava täitmise osas oleme juba praktiliselt täitnud. Eriti sooje sõnu leiab ta oma digiteemade asepresidendile Andrus Ansipile ja Eesti e-riigile. „Mis puutub meie majanduse digiteerimisse, ei ole meil vaja üksnes norme euroopastada, vaid Euroopat eestistada,“ ütleb Juncker.
Teine intervjuu on Matti Maasikaga, kes on eesistumise ajal Eesti eriesindaja Euroopa Liidu juures. Maasikas tõdeb, et Eestil tuleb eesistumise ajaks oma seisukohad kõrvale jätta. „Seda ei peeta heaks tooniks, kui eesistuja läbinähtavalt ajab asja, millest kõik teavad, et see on tema enda erihuviks,“ ütleb diplomaat.

Samuti saab lehest teada, kes on need ametnikud, kelle õlgadele eesistumise läbiviimine kõige raskemalt langeb, mitu märkmikku ja kui palju kohvi poole aasta jooksul külalistele on planeeritud ja sedagi, kas eesistumine on Eestile tulus ettevõtmine või maksame sellele pigem peale. Lisaks saab lugeda Eesti eesistumisega seotud kultuuriprogrammist, mida kujutavad endast homme Vabaduse väljakul ja Kultuurikatlas toimuvad kontserdid ning kes näitavad Eesti kultuuri välismaal.