Ulatuslikumad tänavate sulgemised toimuvad 3.-5. juulil. Täna kella 7-st hommikul suletakse sõidukite liikluseks Staadioni, Võistluse ja Püssirohu tänavad, teatas Põhja politseiprefektuur.

Mootorsõidukitega liiklemine on keelatud Kalevi staadioni lähistel, kuna tantsupeolised alustavad eelproovidega. Politsei palub sõidukijuhtidel olla äärmiselt tähelepanelik, sest Tallinnas on juba eilsest kuni nädala lõpuni liikumas hulgaliselt inimesi, kelle jaoks pealinna tihedas linnaliikluses osalemine pole sugugi igapäevane tegevus. 

Eile alates kella 20st on sõidukite peatumine ja parkimine keelatud lauluväljaku lähistel Kuristiku, Joa ja Oru tänavatel. Ulatuslikumad muudatused liikluskorralduses tulevad aga nädala teises pooles.

"Alates neljapäevast, 2. juulist tuleb kõigil Tallinna kesklinnas, eriti aga Kalevi staadioni ja lauluväljaku lähistel liiklevatel inimestel arvestada täiendava ajakulu ning uue sobiliku marsruudi leidmisega. Tavapärasest sootuks erinev liikluspilt on 4. juulil, kui rivistutakse rongkäiguks, s.o alates kella 12-st ei ole praktiliselt sõidukiga võimalik liigelda Vabaduse väljakul ja ümberkaudsetel tänavatel," ütles Põhja prefektuuri korrakaitseosakonna juht Kristian Jaani.

Ümberkorraldustes kohta on juba enne sulgemist väljas kollased infotahvlid alates Tallinna piirist kuni konkreetsete tänavateni, mis on suletud. Oluline on jälgida kõikvõimalikke liikluskorraldusvahendeid.

Tallinna ühistranspordi graafikute kohta saab infot Tallinna linna infotelefonilt 1345. Rongkäigu ajal tuleb taksoga sõitjatel arvestada, et päris rongkäigu äärde taksot tellida on äärmiselt keeruline. Samuti ei pääse taksoga ligi lauluväljaku ja Kalevi staadioni väravatesse.

Laulu- ja tantsupeoga seotud liikluskorralduse muudatused:

Esmaspäev, 29. juuni kell 20.00 - 5. juuli kell 19.00 on sõidukite peatumine ja parkimine keelatud Lauluväljaku lähistel Kuristiku, Joa ja Oru tänaval.
Teisipäev, 30. juuni kell 7.00 - 5. juuli kella 14.00 on liikluseks suletud Staadioni, Võistluse ja Püssirohu tänav.

Esimesed suuremad liiklusseisakud neljapäeva, 2. juuli õhtul - Tule toomine Mere puiesteelt Ahtri tänavani.

2. juuli kella 22-st on liiklus häiritud Mere puiestee ja Ahtri tänava vahelisel lõigul, kui tuli jõuab Admiraliteedi basseini juurde.

2. juuli kell 20 - 5. juuli kell 19 on sõidukite peatumine ja parkimine keelatud järgmistes kohtades:
Vana-Pirita teel (Pirita tee ja Pirita tee nr 20 vahelisel ühesuunalisel lõigul)
Pirita tee äärses Russalka parklas
Pirita tee kesklinnast väljuval suunal (Vana-Pirita tee ja Pirita tee 20 vahel)
Narva maanteel Pirita tee ja J. Smuuli tee vahel
Lauluväljaku läheduses olevates parklates.

Kalevi staadioni ja Lauluväljaku lähistel on suured liikluse ümberkorraldused 3.-5. juulini

Seoses tantsupeo peaproovi ja etendustega Kalevi staadionil on Juhkentali tänav (v.a ühissõidukid ja korraldaja loaga sõidukid) suletud liikluseks:
3. juulil kell 13.00-22.30
4. juulil kell 10.00-14.00
5. juulil kell 10.00-14.00.

Narva maantee (Pirita tee ja J.Smuuli tee vahelisel lõigul v.a ühissõidukid ja korraldaja loaga sõidukid) suletakse liikluseks:
4. juulil kell 14.00-24.00
5. juulil kell 12.00-19.00

Rongkäigupäeval, 4. juulil tasub sõidukiga liiklejatel vältida Tallinna kesklinna ja Lauluväljaku vahelisi teid

Seoses peo rongkäiguks rivistumisega ning rongkäigu toimumisega 4. juulil on Tallinna kesklinnas alates kella 12st suletud Vabaduse platsi ja Viru ringi ümberkaudsed tänavad ning rongkäigu marsruut Viru ringist mööda Narva maanteed kuni lauluväljakuni. Samuti tuleb arvestada, et häiritud on liiklemine ka kõigil nendega külgnevatel tänavatel.

4. juuli kell 12-18.30 on suletud järgmised tänavad:

Endla tänav (Koidu tänava ja Toompuiestee vahel)
Toompuiestee (Paldiski maantee ja Endla tänava vahel)
Tõnismäe tänav
Hariduse tänav
Toompea tänav
Kaarli pst
Roosikrantsi tänav
G. Otsa tänav
Väike-Karja tänav (Pärnu maantee ja Müürivahe tänava vahel)
Mere puiestee (Viru väljaku ja Rannamäe tee vahel)
Rannamäe tee (Mere puiestee ja Suur-Rannavärava vahel)
Väike-Rannavärava
Uus tänav (Väike-Rannavärava ja Uus 22 vahel)
Kanuti tänav.