"Seitsmendal veebruaril suri 62. eluaastal lühikese ränga haiguse tagajärjel staazhikas ajakirjanik, humorist, VII riigikogu liige Ralf R Parve," teatas Keskerakonna pressisekretär Toomas Raag

"Ralf R. Parve oli eesti huumoriringkondades hästi tuntud. Tema mõnus naljasoon aitas lugejaid-kuulajaid üle saada nii nõukogude aja totrustest kui ka uuema eesti aja viltupanekutest," meenutas Raag.

Olles lõpetanud Tartu ülikooli nii ajaloolase- kui ka ajakirjanikudiplomiga, oskas ta Raagi sõnul näha ja avalikustada seoseid möödunud aegade ja tänaste olude vahel. Ta tegi seda ajalehes Noorte Hääl ja ajakirjas Pikker, Foto- ja Filmiarhiivis, eriti aga Eesti Raadio huumorisaadete toimetuses.

Eestisse vabaduse saabudes sai Ralf R. Parvest Riigikogu kuningriiklaste fraktsiooni liige aastail 1992–1995. Pärast rahvaesindaja kohustuste täitmist sai temast seitsmeks aastaks riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressinõunik.

Alates 2003. aastast töötas Ralf R. Parve ajalootoimetajana poliitikalehe Kesknädal toimetuses.

Ralf R. Parve oli pärit kirjanike Lilli Prometi ja Ralf Parve perekonnast.

Ralf R. Parvet jäid leinama abikaasa, kolm last ja tütrepoeg, kelle sünni üle ta Raagi sõnul enne oma viimseks jäänud aastavahetust eriliselt rõõmustas.