Suveajale lähevad üle kõik Euroopa Liidu liikmesriigid, kuna siseturu ühtse toimimise ettekäändel kehtib kogu Euroopa Liidus ühine kuupäev ja kellaaeg suveaja alguse ja lõpu kohta, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Talveaeg algab taas oktoobrikuu viimasel pühapäeval kell 4 ning siis nihutatakse kellaosutid ühe tunni võrra tagasi.
Seevastu Venemaal keeratakse täna öösel kelle viimast korda, sest president Dmitri Medvedevi otsusega jääb meie naaberriik edaspidi üksnes nn suveajale.

„Elanike tervisele kaasneb kella keeramisega rohkem kahjulikke tagajärgi kui võimalikke kaotusi majandusele seoses energiasäästuga,“ põhjendas muutust meditsiiniteaduste doktor, võimupartei Ühtne Venemaa fraktsiooni aseesimees Tatjana Jakovleva Komsomolskaja Pravdas.

Nõukogude Liidus ja Eesti NSV-s keerati kella esimest korda 1.aprillil 1981. aastal. Eestis ei olnud suveaega aastatel 1990 – 1996, lühiajaliselt ei keeratud kella ka aastatel 2000 - 2001.

Kuna aeg erines Eestis suvekuudel samas ajavöötmes olevatest naaberriikidest Lätist ja Soomest, mis tekitas ebamugavusi ning lisakulutusi laeva- ja lennufirmadele alustasid nad massiivset lobikampaaniat teiste eluvaldkondade jaoks absurdse ja väidetavalt isegi inimeste tervist kahjustava kellekeeramise taastamiseks.