Kõige rohkem suundub inimesi kodudest välja Harjumaal - 245 erinevasse talgupaika suundub töödele rohkem kui 5000 talgulist. Üle 2000 inimese oodatakse talgutöödele Pärnumaal, üle 1000 aga Tartumaal, Lääne-Virumaal, Saaremaal, Võrumaal ja Järvamaal.

Teeme Ära talgupäev, mis tänase jooksul haarab kaasa paarkümmend tuhat eestimaalast, hõlmab heakorrastustöid linnas, külades ja looduses.

Samuti mälestiste korrastamist, erinevate ehitiste lammutamist ja ehitamist. Talgulised saavad mitmel pool proovida ka selliseid erilisi töid, nagu kiviaedade ladumine, sidemasti püstipanek, külakiige ehitamine, haabjate tõrvamine, talgusupi valmistamine, välikemmergu ehitamine, motokrossiraja korrastamine ja palju muud.

Talgud algavad vastavalt talgujuhtide määramisele erinevates paikades erineval ajal - esimesed talgulised alustasid töödega juba hommikul kell 8.00, teisal aga alustatakse toimetamistega alles nii hilja nagu kell 18.00 Talgupäeva lõpetuseks toimuvad kõikjal üle Eestimaa suuremad ja väiksemad talgusimmanid, kus kohalikud pillimehed ja esinejad talguliste tuju üleval hoiavad.

Talgutele saab kaasa elada Vikerraadio talgusaadet kuulates, mis on eetris 10.00 - 11.00 ning 12.00 - 14.00. Tehakse otselülitusi erinevatesse talgukohtadesse ning vahendatakse värskeid muljeid ja tegemisi kohapealt. Õhtusele koosolemisele pakub muusikalist tuge Elmari raadio talgupäeva simmanisaatega, mis algab kell 17.00 ning kestab südaööni välja.

Tänase talgupäeva puhul on rongiga talgutele sõitjatele erihinnad kehtestanud Edelaraudtee, kes pakub alates 10-kroonisest piletihinnast 50% soodustust kõigis sõidusuundades ja –klassides. Registreeritud töötute talgutele sõitu 0,5 – 70 km kaugusele toetab Töötukassa, kompenseerides 1.50 krooni kilomeetri kohta. Täpsem info www.edel.ee ja www.tootukassa.ee

Talgupäeva peakoordinaator Kaia-Kaire Hunt usub, et tänane ilm ei saa talgutele takistuseks. "Kevadiselt muutlik ilm, väike vihmasabin ja udu ei ole kindlasti talgute ärajäämise põhjuseks. Igale ilmale tuleb lihtsalt valida sobivad riided – mitmekihilised, soovitavalt tuule-ja vihmakindlad ning mugavad ja vettpidavad jalanõud," arvas ta.