Lisaks Põhja-Eesti Päästekeskusele ja teiste päästekeskustele osalevad võistlustel SEB Eesti Ühispanga, Sokos Viru Hotelli ja turvafirma Falck Eesti esindajad. Võistluse eesmärk on selgitada välja tugevaim jooksja ja parim võistkond ning populariseerida spordivõistlusi nii päästeteenistuses kui teistes asutustes ja ettevõtetes.

Võistlejatel tuleb tuletõrjuja-päästja töövarustusse riietatuna tõusta mööda büroohoone treppe maja 23. korrusele. Võistlejate keha ümber oleva erivarustuse kaal on ligikaudu 17 kg. Individuaalarvestuses võidab võistleja, kes on saavutanud kiireima aja, auhinna saavad 6 parimat. Meeskondlikult loetakse parimaks 5 liikmeline võistkond, mille võistlejate summeeritud aeg on kiireim. Auhinna saavad 3 parimat võistkonda. Võistluste peakohtunik on Põhja-Eesti Päästekeskuse päästetöödeteenistuse juhi asetäitja Raoul Raidna.

Peale võistluste lõppu toimub võitjate pidulik autasustamine büroohoone konverentsikeskuses 4. korrusel. Eriauhinna parimale päästetöötajale paneb välja Päästeamet.

Üritusel osalevad Põhja-Eesti Päästekeskus, Päästeamet, Sokos Hotel Viru, SEB Eesti Ühispank, Falck Eesti ning Tallinna Kiirabi.

Raoul Raidna sõnul annab kõrghoones toimuv spordivõistlus operatiivteenistuste ning turvafirma isikkoosseisule võimaluse oma võimed proovile panna. Lisaks harjutatakse koostööd suurte hotellide, Ühispanga, turvafirma Falck Eesti ja Põhja-Eesti Päästekeskuse vahel, et võimaliku hädaolukorra puhul tõhusamalt koos tegutseda.