Tegu on domeenidega, mida ei ole Eesti tippdomeeni reformi käigus ümber registreeritud, kirjutab zone.ee blogi. Kokku on vabanevaid domeene ligi 38 000.

6. aprilli jooksul kustutatakse need domeenid registrist, kuid on oodata, et paljud neist domeenidest registreeritakse koheselt uutele omanikele, sest neist mitmete vabanemist on kannatamatult oodatud, teatab Zone ja lisab, et võimaldavad tänasest esitada registreerimise eeltaotluse.

Kuna Zone võtab igale vabanevale domeeninimele vastu vaid ühe korrektselt vormistatud taotluse, mis on allkirjastatud, makstud ja vajadusel on tuvastatud ka taotluse esindaja esindusõigus.

Põhjuseks, miks Zone alustab taotluste vastuvõtmist juba enne 6. aprilli, on soov anda internetikasutajatele piisavalt aega soovitud domeenide väljavalimiseks ja taotluste korrektseks vormistamiseks.

EISi poolt valitud “fikseeritud ajaperioodi jooksul juhusliku vabastamise” strateegia puhul on võimalik, et domeenist ilma jäänud registreerijate jaoks jäävad õhku kahtlused, kas domeenide vabastamise järjekord oli tõesti juhuslik ja kas oli võimalus, et informatsioon mõne väärtuslikuma domeeni vabanemise täpse ajahetke kohta lekkis registrist juba varem, pakkudes mõnele registreerijale kõlvatu eelise, kirjutatakse zone-i blogis.

Enamasti harrastatakse massilise domeeninimede ressursi vabanemisel nö “land-rush” meetodit, mille puhul vabastatakse määratud ajahetkel kõik domeenid registris korraga.