Lisaks toetatakse kuni 1000 euroga elektriauto laadija soetamist ja sellega seotud paigaldustöid, teatas KredEx.

„Elektriautode kasutusele võtmise tulemusena vähendatakse keskkonna saastekoormust ja suurendatakse taastuvenergia kasutamist eratranspordis,“ ütles KredExi energiasäästu projektijuht Heikki Parve.

Toetust antakse elektriauto ostuks, mis soetatakse Euroopa majanduspiirkonna riigist või Šveitsist ning millel on EÜ tüübikinnitus. Autol peab olema vähemalt 2-aastane garantii, akul 5 aastat ja auto peab olema soetatud esmasesse omandisse.

Toetuse saajal on kohustus laadida autot nn. rohelise energiaga, mille tõestamiseks eraldab KredEx toetuse saajale rohesertifikaate 5 MWh ulatuses (ca 35 000 km läbimiseks).

Orienteeruvalt antakse toetust 500 elektriauto soetamiseks.  Taotlusi toetuse saamiseks saab esitada 2012. aasta 30. novembrini või kuni vahendite jätkumiseni.

Elektriautode toetust finantseeritakse Eesti Vabariigi ja Mitsubishi Corporation vahel sõlmitud lepingu alusel CO2 kvoodi müügist saadud vahenditest. Lisaks soetab Eesti Vabariik sama tehingu raames üleriigilise elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku ja saab Mitsubishilt 507 elektriautot, mis antakse sotsiaaltöötajate kasutusse.

Toetuse täpsemad tingimused ja taotlusvormid leiab kodulehelt http://www.elmo.ee